Verbind je met ons

HomeInternationaal

Plaatst Nederland zich voor de finale van de Nations League ten koste van Kroatië?

Zondagavond weten we welke ploeg uit de Final Four zich als winnaar van de Nations League 2023 mag kronen.

Maar eerst staan op woensdag en donderdag de halve finales gepland. In de eerste wedstrijd neemt Nederland het op tegen Kroatië.

Het gastland bleef ongeslagen in een groep met België, Polen en Wales en is daarmee één van de grote favorieten om het toernooi te winnen.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze Nederland – Kroatië vind je hieronder.

Thuisvoordeel Nederland

Nederland behaalde in de groepsfase een indrukwekkend 16 op 18. Met tegenstanders als België, Polen en Wales was dat allesbehalve een makkelijke klus.

Ook op het afgelopen wereldkampioenschap maakten ze indruk. Vooral in de kwartfinale tegen de Argentinië werd het een ware thriller.

Oranje verloor uiteindelijk na penalty’s. In de reguliere speeltijd gingen ze dus geen enkele keer onderuit. Zelfs niet tegen de uiteindelijke wereldkampioen.

Een einde aan hun lange ongeslagen reeks kwam er uiteindelijk wel op 24 maart 2023 toen ze verloren van Frankrijk met zware 4-0 cijfers.

Nederland stond meteen weer even met de voetjes op grond. Al doet die ene verloren wedstrijd uiteraard niks af van hun succes de afgelopen jaren.

Bovendien lijkt De Kuip voor Oranje de laatste jaren een garantie op succes. Het Nederlands elftal verloor het laatst in Rotterdam in 2002, toen Portugal een maat te sterk was.

Sindsdien bleef Nederland 30 keer ongeslagen in hun thuisstadion. Van die reeks eindigden 24 duels op een overwinning.

Ook Kroatië is niet te onderschatten. Afgelopen WK haalden ze nog de halve finales. Net als Nederland werden ook zij door Argentinië eruit geknikkerd. Met een 3-0 nederlaag waren ze echter geen partij voor Messi en co.

Van hun laatste negen wedstrijden kon Kroatië trouwens maar drie keer winnen. Vijf keer speelden ze gelijk, waaronder een 1-1 tegen Wales en een 1-1 tegen Japan.

Oranje lijkt daarmee op dit moment gewoon veel te sterk voor de Kroaten, zéker in hun eigen vertrouwde Kuip.

Wij denken dan ook dat Nederland zich voor de finale zal plaatsen.

Nederland wint (notering van 2.10)

 

Veel doelpunten

We verwachten woensdag alvast minstens drie doelpunten te zien. Dat was trouwens ook al het geval in elk van de laatste vier wedstrijden van Nederland.

Ook in twee van de laatste vier wedstrijden tegen Kroatië liep de score op tot meer dan 2,5 doelpunten.

Tot slot hebben Nederland en Kroatië samen slechts drie keer de nul gehouden in hun laatste twaalf wedstrijden.

De kans op goals lijkt ons daarom heel erg groot te zijn.

Meer dan 2.5 doelpunten (notering van 2.25)

Must See

More in Internationaal