Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Oekraïne aast op EK-ticket, Ronaldo wil 700e doelpunt scoren

Cristiano_Ronaldo_-_Portugal

Oekraïne heeft vanavond aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de derde opeenvolgende keer te plaatsen voor het EK. Afgaande op de statistieken mogen de 70.000 toeschouwers die het NSC Olimpiyskiy Stadium zullen vullen met een gemoed naar de match kijken.

De strijdkrachten van bondscoach Andriy Shevchenko moesten net als België slechts een tegendoelpunt toestaan, ze hielden al 416 minuten de nul en het is van oktober 2017 geleden dat een bezoekend team wist te scoren op Oekraïense bodem.

Oekraïne mag dan al Belgisch getint zijn – Ruslan Malinovskiy (ex-Genk), Eduard Sobol (Club Brugge), Ihor Plastun (Gent), Serhiy Bolbat (ex-Lokeren) en Roman Yaremschuk (Gent) zijn vaste waarden in de kern – maar het heeft nooit de intentie gehad om het frivole voetbal van de Rode Duivels te kopiëren.

Als een man de Oekraïense muur kan slopen dan is het Cristiano Ronaldo. De Portugese halfgod scoorde 6 goals in zijn laatste 3 interlands, waarvan 5 na rust, en hij zal er alles aan doen om zijn 700e doelpunt uit zijn carrière te maken. Scoren doen de Portugezen haast altijd en overal. Onder bondscoach Fernando Santos zitten ze aan 2,01 doelpunten per match in 69 duels.

Must See

More in Euro 2020