Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Duel der kolossen: Renaud Emond vs Paul Onuachu

Mocht Club Brugge niet met een ijzeren vuist over de Belgische competitie regeren dan stond Standard nu gewoon aan kop. In het tweede seizoen onder Michel Preud’homme doen de Rouches het met 20 op 30 prima. Standard heeft na Club Brugge zelfs de beste aanval (23 goals) en de beste verdediging (9 tegen tegendoelpunten) van de Jupiler League. En: met de nakende terugkeer van Obbi Oulare, Felipe Avenatti en Anthony Limbombe zit er nog veel rek in de ploeg.

Met Renaud Emond heeft Preud’homme er sinds kort een extra troef bij in de aanval. Emond stond vijf matchen droog en scoorde op de Bosuil prompt twee keer. Het is niet ondenkbaar dat de topschutter van Standard, die intussen aan 6 doelpunten zit in 9 matchen, zijn torinstinct heeft teruggevonden. Maar Genk is niet meteen de favoriete tegenstander van Emond. In 10 duels scoorde hij ‘slechts’ 2 doelpunten tegen Genk, waarvan de laatste in mei 2018. Ter vergelijking: tegen Club Brugge scoorde de aanvaller uit Virton al 7 keer in 8 duels.

Landkampioen Genk, dat aan een bijzonder wisselvallig seizoen bezig is, heeft met Paul Onuachu ook een echte goalgetter in huis. De Nigeriaanse reus stond slechts 190 minuten op het veld in de Belgische competitie en scoorde al vier keer. Het probleem van Genk situeert zich vooral achterin. Rekenen we de gestaakte match tegen STVV mee dan konden de Limburgers slechts 2 keer de nul houden in 10 duels. En Genk heeft het traditioneel moeilijk op Sclessin want sinds 2010 won Genk amper 3 keer in Luik in 18 duels.

Totaal aantal goals + 2.5 @ 2.50
Standard aantal teamgoals + 1.5 @ 1.86
Standard wint & beide teams scoren @ 3.45

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Jupiler Pro League