Verbind je met ons

HomePremier League

Solskjaer moet tegen Liverpool einde maken aan annus horribilis

Old Trafford zal zondag voor de komst van Liverpool bibberen en beven. En de stoel van manager Ole Gunnar Solskjaer, die met Manchester United het slechtste parcours in dertig jaar aan het rijden is, zal nog net iets meer wankelen. De cijfers laten niets aan de verbeelding over: Man U pakte 9 punten op 24 en het scoorde amper 9 keer. Met een beetje pech kunnen de Mancunians na dit weekend onder de degradatiestreep terechtkomen.

Terwijl Manchester United aan een annus horribilis bezig is, met slechts 10 zeges in 26 duels, dendert Liverpool al 10 maanden door de Premier League. In 2019 verloren de Reds enkel van Manchester City en ze kunnen zondag hun 18e zege op rij claimen. Op dit moment is het verschil tussen de twee prijsbeesten van het Engelse voetbal zelfs veel groter dan de vijftien punten die hen scheiden in het klassement.

Toch moeten de Red Devils niet meteen wanhopen. In de onderlinge duels toonden ze zich het voorbije decennium ruim de betere van Liverpool. Sinds 2010 won Manchester 7 van de 10 thuiswedstrijden in de competitie en het verloor nauwelijks één keer. Zal Manchester, zonder zijn geblesseerde sterkhouders Paul Pogba en David De Gea, er ook in slagen om de uitstekende thuisreputatie in stand te houden?

Het is geen geruststellende gedachte dat Liverpool in 7 van zijn 8 duels het openingsdoelpunt maakte. Maar Manchester moet er vooral voor zorgen dat het de pedalen niet verliest in de tweede helft. Solskjaer en co lieten al drie keer punten liggen terwijl het met een voorsprong mocht gaan rusten. Op dat vlak is United zelfs de slechtste leerling van de Premier League. Benieuwd of Solskjaer eindelijk het tij kan keren.

Liverpool wint @ 1.68
Sadio Mané scoort @ 2.40
Liverpool scoort minstens 1 keer in de 1ste helft @ 1.71

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Premier League