Verbind je met ons

HomeChampions League

Club Brugge is in staat om pandoering te vermijden tegen PSG-sterren

Superster Neymar zal vanavond in Jan Breydel niet van de partij zijn, maar de andere balvirtuozen genre Mauro Icardi, Kylian Mbappé, Angel Di Maria en Edinson Cavani tekenen wel present. In België voetbalt Club Brugge al een paar maanden in een andere dimensie en de 2-2 in Bernabéu tegen de primma donna’s van Real Madrid heeft hen gesterkt in hun overtuiging dat ze niet helemaal kansloos zijn in de groep des doods. Het is ook geen toeval dat de Bruggelingen dit seizoen al 18 matchen ongeslagen zijn.

In de Champions League zit Club Brugge met een vervelende statistiek opgescheept: van zijn 8 laatste groepswedstrijden wonnen de West-Vlamingen er geen enkele van. In 5 van die matchen kwam het zelfs niet tot scoren. En de afwezigheid van aanjager Ruud Vormer – altijd goed voor een doelpunt, assist of gele kaart – is een vreselijke aderlating voor een team dat het in Europa vooral moet hebben van grinta en powerplay.

Thomas Tuchel van zijn kant dropt geregeld een half dozijn Spanjaarden en Zuid-Amerikanen in de basis en heeft PSG een Latijnse touch gegeven. Met Di Maria, die 7 goals maakte in 13 duels, als efficiënte acrobaat van het gezelschap.

Scoren is sowieso geen probleem voor PSG op het kampioenenbal. De laatste keer dat de Parijzenaars geen goal maakten, is geleden van april 2016 op het veld van Manchester City. In de daaropvolgende 26 duels scoorden de Parijzenaars minstens een doelpunt per match. In die tijdspanne scoorde de achtvoudige Franse kampioen zelfs 9 keer tegen Anderlecht. Op papier is Club Brugge bijna kansloos tegen de Parijse machine, maar tot een pandoering hoeft het deze keer niet te komen.

Totaal aantal doelpunten + 2.5 @ 1.64
Federico Ricca (Club Brugge) krijgt een kaart @ 2.80
PSG aantal teamgoals 1ste helft: +0.5 @ 1.62

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Champions League