Verbind je met ons

HomeChampions League

Pinch-hitter gezocht om eerste Genkse zege in 15 CL-duels te realiseren

Aly Samatta - KRC Genk - Champions League 19-20

Veertien wedstrijden is Genk nu al op zoek naar een overwinning in de Champions League – van de huidige deelnemers doet niemand slechter – en daarmee zijn de Limburgers de kneusjes van het tornooi.

Ondanks de zes tegendoelpunten en de schrale puntenoogst doet Genk het in deze editie niet zo slecht als de cijfers willen doen geloven. Genk versierde in twee matchen al 18 corners, zes meer dan Liverpool, en leidt samen met Bayern Munchen en Atlético Madrid de dans in dat nevenklassement. De jongens van Felice Mazzu ondernamen ook 38 pogingen om een flankvoorzet te geven en daarmee staan ze los in de top tien.

Mazzu moet dus een plan uitdokteren om Paul Onuachu en/of Ally Samatta in stelling te brengen in de lucht. Met Onuachu heeft Genk een wapen in huis dat zelfs het duo Joel Matip-Virgil van Dijk kan verontrusten. Nigeriaanse pinch-hitter kan een verdediging tot ontploffing brengen en was in zijn laatste 5 duels goed voor 4 treffers. Drie stuks vielen in het laatste kwartier van de match.

Bij Liverpool loopt een man met de omgekeerde statistiek rond. Sadio Mané is de man van de eerste helft: zijn laatste zes doelpunten vielen allemaal voor rust. The Reds zijn dan ook een echte doelpuntenmachine – in 8 van hun laatste 11 duels scoorden ze minstens twee keer – maar in de Champions League loopt het net iets minder vlot. Het scoorde amper 4 keer en met hun 22 doelpogingen bengelen ze helemaal achteraan het klassement.

Op verplaatsing wilde het de laatste jaren ook niet lukken voor Liverpool. Ze wonnen slechts 1 van hun laatste 10 uitmatchen in de poulefase. Vorig seizoen gingen ze telkens de boot in tegen PSG, Rode Ster en Napoli en de laatste uitzege dateert van oktober 2017 tegen NK Maribor (0-7). Daarvoor was het van eind november 2009 geleden, op het veld van het Hongaarse Debrecen, dat Liverpool buitenshuis de drie punten pakte in de groepsfase. Genk heeft dus iets waar het zich aan kan optrekken.