Verbind je met ons

HomeEuropa League

Standard en Gent moeten Belgisch blazoen oppoetsen

Na een gitzwarte Europese week voor de Belgische ploegen moeten Standard en Gent het nationale blazoen oppoetsen. Vooral voor Standard lijkt dat een lastig klusje te worden tegen een Eintracht Frankfurt dat in de Commerzbank-Arena enkel van Arsenal verloor. Standard mag zich opmaken voor een spervuur aan aanvallen want in 5 van hun 6 laatste thuiswedstrijden scoorde Frankfurt twee goals of meer.

Bij Standard zit Michel Preud’homme wat verveeld met de blessure van Renaud Emond. In de kern lijkt geen enkele spits immers het killersinstinct te hebben van de vaak verguisde Emond. De doelpunten zullen moeten komen van flankspelers Maxime Lestienne (5 goals) of Aleksandar Boljevic (4 goals). En wellicht zullen de Luikenaars pas na rust in actie schieten. Dit seizoen kon Standard op verplaatsing geen enkele keer met een voorsprong gaan rusten, maar het scoorde wel driekwart van zijn 26 doelpunten na de pauze. In negen gevallen viel de goals na de 75e minuut.

Race naar 1e plaats

Terwijl Club Brugge (5-0 tegen PSG), Standard (4-0 tegen Arsenal) en Genk (6-2 tegen Salzburg en 4-1 tegen Liverpool) allemaal minstens een keer met de billen bloot gingen in Europa, moest Gent enkel tegen Viitorul (2-1) een kleine nederlaag incasseren. Van alle Belgische ploegen is Gent zelfs de enige die nog in aanmerking komt voor de eerste plaats in zijn poule. Mits winst tegen Wolfsburg, de enige ongeslagen ploeg in de Bundesliga, kunnen de Buffalo’s zelfs de eerste plaats overnemen van de Duitsers. Thuis is dat zeker geen mission impossible: in de Ghelamco Arena won Gent zijn 4 Europese thuiswedstrijden en scoorde het maar liefst 14 keer. In alle competities samen scoorden de Buffalo’s in elf opeenvolgende thuismatchen minstens 2 keer. Tegen Saint-Etienne en in zijn 6 thuismatchen in de Jupiler League scoorde Gent telkens het openingsdoelpunt.

Ihor Plastun en Michael Ngadeu mogen bij Wolfsburg vooral Wout Weghorst geen millimeter ruimte geven. De Nederlandse spits brak nog geen potten in de Europa League, maar hij scoorde wel 3 van de 4 uitdoelpunten van Die Wölfe in de competitie.

Eintracht vs Standard: Frankfurt wint & over 2.5 goals in de match @ 1.95
Eintracht vs Standard: Frankfurt krijgt minstens 6 corners @ 1.68
Eintracht vs Standard: Frankfurt scoort in beide helften @ 2.05
Gent vs Wolfsburg: Totaal aantal goals + 2.5 @ 1.76
Gent vs Wolfsburg: Dubbele kans 1X & +1.5 goals @ 1.74
Gent vs Wolfsburg: Beide teams scoren @ 1.64

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

 

Must See

More in Europa League