Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Jan Breydelstadion mag zich opmaken voor doelpuntenfestival

Wie dit weekend doelpunten wil zien, zakt zondag maar beter af naar het Jan Breydelstadion. De laatste jaren was de clash tussen Club Brugge en Standard een wedstrijd om duimen en vingers af te likken en dat zal deze keer wellicht niet anders zijn.

In de laatste 11 confrontaties in Brugge (Supercup- en bekerduels incluis) vielen er 48 doelpunten en dat komt neer op een gemiddelde van iets meer dan 4 goals per match. Het is geleden van het seizoen 2013-2014 dat de twee ploegen een povere 0-0 serveerden.

Vorig jaar werd Standard twee keer van het veld gespeeld door de vice-kampioen (4-0 en 3-0) en de laatste zege van de Rouches in Brugge dateert al van april 2013 (0-2). Op psychologisch vlak kan dat zeker tellen. Met twee rustdagen meer dan Standard begint Club Brugge ook met een conditioneel voordeel aan de topper. Bij Club Brugge mogen ze er gerust in zijn: Standard heeft geen Kylian Mbappé om de zo gehypete Brugse verdediging aan flarden te spelen.

Door de blessure van Renaud Emond moest Michel Preud’homme in Frankfurt noodgedwongen teruggrijpen naar Duje Čop. Indien Emond niet op tijd fit raakt dan moet Preud’homme kiezen tussen het drietal Obbi Oulare – Felipe Avenatti – Duje Čop, dat samen amper 434 minuten op het veld stond en geen enkele keer scoorde.

Beide teams scoren @ 1.74
Asian Handicap: Club Brugge -1.5 @ 2.25
Club Brugge wint & over 2.5 goals in de match @ 2.00

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

Must See

More in Jupiler Pro League