Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Nummer 50 voor Lukaku of eerste doelpunt in twee jaar voor San Marino?

Rode Duivels - Euro 2020

Na het WK 2014 (Brazilië), het EK 2016 (Frankrijk) en het WK 2018 (Rusland) staan de Rode Duivels op het punt om zich voor de vierde opeenvolgende keer te plaatsen voor een groot tornooi. En niemand die er aan twijfelt dat België met stijl zijn ticket voor het EK 2020 zal valideren tegen San Marino.

De kwalificatiecampagne van Roberto Martinez en co was tot dusver een langgerekte climax: net als Spanje, Engeland en Italië liet België geen enkel punt liggen. België leidt met Engeland en Frankrijk het klassement van het aantal gescoorde doelpunten (19) en heeft samen met Oekraïne de beste verdediging (1). Enkel wat betreft het balbezit (63%) en het aantal doelpogingen (124) moet België vier ploegen laten voorgaan.

Tegen het nietige San Marino zullen de Rode Duivels hun statistieken serieus kunnen optrekken. San Marino, het laagst gerangschikte land op de FIFA-ranking, is namelijk bezig aan een indrukwekkende losing streak van 33 matchen en het kon sinds november 2014 niet meer de nul houden. Het rapport van San Marino in EK-kwalificatieduels is nog dramatischer: de amateur-voetballers van La Serenissima verloren al hun 36 uitmatchen en incasseerden daarin gemiddeld 5,3 doelpunten per match. Voor België zal het erop aankomen om geduldig te blijven voetballen want van de 18 tegendoelpunten die San Marino moest toestaan op verplaatsing vielen er 8 na minuut zestig.

Voor Romelu Lukaku is het duel tegen San Marino dus de uitgelezen kans om in het bijzijn van het Belgische publiek zijn 50ste doelpunt te scoren voor de Rode Duivels en zijn criticasters definitief de mond te snoeren. Maar zover komt het misschien niet aangezien Big Rom op de sukkel is met een quadricepsblessure. Indien Lukaku niet in actie komt tegen San Marino krijgt hij drie dagen later in Kazachstan een nieuwe kans om zijn exploot te voltooien.

Bij San Marino, dat in 144 wedstrijden 18 keer scoorde, wachten ze ook al een tijdje op een mirakel. Sinds het doelpunt van Mirko Palazzi op 4 september 2017 tegen Azerbeidzjan vond geen enkele speler van San Marino het doel.

Over 7.5 goals in de wedstrijd @ 2.18
Meer dan 15 schoten op doel @ 1.52
Minder dan 2.5 kaarten in de wedstrijd @ 1.68

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Euro 2020