Verbind je met ons

HomeEuro 2020

IJsland wil voor het eerst scalp nemen van wereldkampioen Frankrijk

In tegenstelling tot de andere toplanden zoals België, Engeland, Italië of Spanje zal Frankrijk moeten harken om zijn groep te winnen. Met een uitwedstrijd tegen IJsland en een thuismatch tegen koploper Turkije op maandag wordt het voor de wereldkampioen stilaan money time. Daartegenover staat wel dat Les Bleus bij een zes op zes hun ticket voor het EK te pakken hebben.

Maar dan zal er eerst gewonnen moeten worden in het pittoreske Laugardalssvöllurstadion dat met de jaren een haast onneembare vesting is geworden. De Strakarnir okkar, letterlijk Our Boys, verloren thuis slechts 3 van hun laatste 23 duels en de laatste keer dat de ze in een EK-kwalificatieduel de rust moesten ingaan met een achterstand dateert al van oktober 2010. Verrassend genoeg zullen de Fransen vooral verdediger Ragnar Sigurðsson niet uit het oog mogen verliezen. De man met de 90 caps scoorde twee keer en gaf twee assists in de voorbije 4 kwalificatieduels.

Zonder de geblesseerden Paul Pogba, Kylian Mbappé en Hugo Lloris wordt Frankrijk toch in staat geacht om minstens met een punt terug te keren uit IJsland. De Fransen verloren nog nooit van IJsland en in de 12 onderlinge duels liet ze een doelsaldo van 36-8 optekenen.

Totaal aantal doelpunten over 2.5 @ 1.90
Asian handicap: Frankrijk -1 @ 1.86
Ijsland over 3.5 hoekschoppen @ 1.83

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Euro 2020