Verbind je met ons

HomeInternationaal

Letland-Nederland: houden de mannen van Van Gaal de doelpuntenmachine draaiende?

Weinig voetbalfans die er écht voorstander van zijn, maar kijken doen we toch… We hebben het uiteraard over de international breaks. En deze week is het opnieuw van dat!

Nederland gaat op speeldag zeven van de WK-kwalificaties voor Qatar op bezoek in het Daugavastadion, waar het Letland voor een tweede keer in deze poulefase bekampt.

De mannen van Louis Van Gaal kunnen alweer een reuzestap zetten in hun zoektocht naar groepswinst, want hun grote concurrenten Turkije en Noorwegen spelen tegen elkaar.

Slaagt Nederland in zijn opzet? Hieronder vind je alvast de meest interessante noteringen om te wedden op deze wedstrijd.

Groot klasseverschil

Doelpunten van Letland? Die moeten we zeker niet in overvloed verwachten. De Letten slaagden er niet in om te scoren in hun laatste twee kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen, en ook in de laatste confrontatie in de Amsterdam ArenA deden ze de netten niet trillen.

Hun grootste troef is Valerijs Sabala, die bij Club Brugge nooit kon doorbreken.

Het klasseverschil met Oranje is onwezenlijk groot… Enkele statistieken: de kern van Nederland is een slordige 700 miljoen waard, terwijl deze van Letland blijft hangen op 8 miljoen.

Nederland bekleedt momenteel een twaalfde plaats in de FIFA-ranking, terwijl we Letland maar terugvinden op plaats 136 – een van hun laagste noteringen ooit.

Een hapklare brok voor Nederland, lijkt ons.

Nederland wint zonder tegendoelpunt (notering van 1.55)

 

Code Oranje voor Letland

Na het debacle van het EK moest voormalig international Frank De Boer opstappen. Incoming: Louis Van Gaal. Onder leiding van deze immer kleurrijke figuur lijkt Oranje het goede elan meteen te pakken te hebben.

Eerst werd er nog gelijkgespeeld tegen het sterke Noorwegen, maar daarna werden zowel Montenegro (4-0) als Turkije helemaal ingeblikt.

Vooral tegen die laatste maakte Nederland indruk met knappe doelpunten en enorm veel aanvallende impulsen, met Memphis Depay en Davy Klaassen als spilfiguren.

Het zou dus zomaar kunnen dat ook het kleine Letland omver wordt geblazen door de stormtroepen van Louis Van Gaal.

Asian handicap: Nederland -2.75 (notering van 1.88)

Must See

More in Internationaal