Verbind je met ons

HomeInternationaal

Kan Tedesco ook zijn derde wedstrijd als Belgische bondscoach winnen tegen Oostenrijk?

Belgie Belgen Rode Duivels Courtois Dendoncker Vertonghen Alderweireld Castagne

Voor onze Rode Duivels staan er twee EK-kwalificatiematchen op het programma.

Volgende week dinsdag trekken ze naar Estland, maar zaterdag staat er met Oostenrijk eerst nog een moeilijkere tegenstander te wachten.

België staat momenteel op een tweede plek in groep F, maar het speelde ook nog maar één wedstrijd tegen Zweden (3-0).

Oostenrijk won alvast twee wedstrijden en wordt hoogstwaarschijnlijk de voornaamste concurrent van onze nationale ploeg.

Azerbeidzjan vervolledigt tenslotte groep F.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze België – Oostenrijk vind je hieronder.

Tedesco

Voor onze Belgen is er een nieuw tijdperk aangebroken. Na bondscoach Roberto Martinez is het nu de beurt aan Domenico Tedesco om het roer over te neemen.

De Italiaan maakte meteen schoon schip en kiest voor een jonge generatie Duivels.

In zijn allereerste wedstrijd won hij meteen de EK kwalificatie wedstrijd tegen Zweden met 0-3. Nadien werd ook de oefenwedstrijd tegen Duitsland gewonnen met 2-3.

Ook voor zijn debuut in ons land zal Tedesco willen uitpakken met de drie punten.

Op dit moment twijfelen we er ook niet aan dat de bondscoach daarin zal slagen. Met een 2 op 2 heeft Tedesco namelijk nog steeds een perfect rapport.

Bij Oostenrijk loopt het momenteel heel wat minder. Sinds begin 2022 speelden ze negen wedstrijden met inzet.

Daarvan konden ze slechts drie keer winnen, waaronder twee overwinningen tegen voetbaldwergen Estland en Azerbeidzjan.

Oostenrijk zat weliswaar in een moeilijke Nations League poule met Frankijk, Kroatië en Denemarken, maar 4 punten van een mogelijke 18 zijn er gewoonweg te weinig als je op het hoogste niveau wil meespelen.

Wij gaan dan ook voor een 3 op 3 onder kersverse bondscoach Tedesco.

België wint (notering van 1.66)

 

Lukaku

Romelu Lukaku zal de voorbije nachten bijzonder slecht geslapen hebben. Als invaller in de Champions Leaguefinale tegen Man City had hij dé kans om de 1-1 te maken, maar hij kopte van dichtbij een bal op Ederson.

Het deed ons denken aan het afgelopen WK, toen ook hij het net niet kon waarmaken in de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië.

Lukaku lijkt zichzelf altijd enorm veel druk op te leggen waardoor hij soms foutjes maakt of net telkens dat tikkeltje te kort komt.

De spits staat op het punt om Inter te gaan verlaten en ook bij de nationale ploeg lijkt hij terug ademruimte gevonden te hebben.

Onder Tedesco scoorde hij tegen Zweden een hattrick en ook in de oefenwedstrijd tegen Duitsland was hij goed voor een doelpunt.

De op statistiekgerichte Tedesco lijkt op het juiste moment te komen voor Lukaku, die na het teleurstellende WK opnieuw kan openbloeien bij de Rode Duivels. Wij verwachten dat het vertrouwen dat hij van de nieuwe bondscoach krijgt hem opnieuw vleugels zal geven.

En een gemotiveerde én vooral een mentaal sterke Lukaku is altijd gevaarlijk. Lukaku treft daarom minstens één keer raak tegen Oostenrijk!

Lukaku scoort (notering van 1.95)

Must See

More in Internationaal