Verbind je met ons

HomeInternationaal

Kan België zich nu al plaatsen voor de 1/8e finales met winst tegen Marokko?

Belgie Belgen Rode Duivels Courtois Dendoncker Vertonghen Alderweireld Castagne

België zal zondagnamiddag in Doha proberen de koppositie in Groep F te behouden tegen Marokko.

Eerder versloeg ons nationaal elftal Canada dankzij een doelpunt van Michy Batshuayi, maar die overwinning hebben ze toch vooral te danken aan grote dosis geluk.

Roberto Martinez zal zijn manschappen op scherp moeten zetten tegen Marokko, want ook zij zitten momenteel in een goede vorm.

Online weddenschappen afsluiten of live wedden doe je bij betFIRST! De beste tips om te wedden op deze België – Marokko vind je hieronder.

Uitstekende statistiek

Met haar overwinning tegen Canada zit België momenteel aan acht opeenvolgende overwinningen op rij in de groepsfases op een WK.

De Belgen hebben namelijk geen nederlaag meer geleden in een WK knock-outfase sinds ze in 1994 verloren van Saoedi-Arabië.

Daarmee evenaart het de recordreeks van Brazilië.

Het mag duidelijk zijn dat onze nationale ploeg dus met de druk van een groepsfase om kan. Dat bewezen ze ook tegen Canada.

De Noord-Amerikanen waren duidelijk de betere ploeg, maar op ervaring, werklust en met een dosis geluk wisten onze Belgen toch de drie punten veilig te stellen.

Wetende dat ze in staat zijn om ook zulke wedstrijden te winnen op een moment dat het écht nodig is, zal hen alvast de nodige boost geven in de aanloop naar de clash met Marokko.

De Marokkanen zijn trouwens niet te onderschatten. Ze staan dan ook niet voor niks op een 22e plek op de FIFA wereldranglijst én op plek twee in de Afrikaanse CAF-rangschikking.

Bovendien konden ze eerder deze week Kroatië nog op een 0-0 gelijkspel houden.

Toch geloven we steevast in een overwinning van onze Belgen.

Op papier zijn ze vele malen sterker én ook hun ervaring moet hen voorbij Marokko kunnen loodsen.

De tweede helft tegen Canada met Amadou Onana en Thomas Meunier als vervangers van Youri Tielemans en Yannick Carrasco liep ook al een heel stuk beter.

En de kans dat Kevin De Bruyne twee keer na elkaar een complete offday heeft… dat lijkt bijna uitgesloten.

België wint (notering van 2.00)

 

Opnieuw Batshuayi?

Romelu Lukaku ligt nog steeds in de lappenmand, dus bondscoach Roberto Martinez moet op zoek naar een vervanger voor nog minstens één en waarschijnlijk zelfs twee wedstrijden.

Ondanks de uitstekende prestaties van Loïs Openda en Leandro Trossard stelt de bondscoach steevast Michy Batshuayi aan als doublure.

Puur op statistiek is Batshuayi alvast geen slechte keuze, want in 49 wedstrijden scoorde hij al 27 keer voor de nationale ploeg.

Als enige diepe man vooraan is de kans dan ook erg groot dat hij opnieuw z’n goaltje zal meepikken tegen Marokko.

Batshuayi scoort (Boosted odd van 2.75)

Must See

More in Internationaal