Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Italië – Oostenrijk: houdt Donnarumma voor de vierde keer op rij de nul?

Het is zover: de opwarmertjes zijn gedaan, de poulefase zit er helemaal op. Dus is het tijd voor het echte werk! Zaterdag staan de eerste wedstrijden van de knock-out fase op het programma. Italië neemt het in de 1/8e finale in Wembley op tegen de tweede uit de groep van Nederland: Oostenrijk. Een hapklare brok voor de Italianen? Je leest er alles over bij betFIRST.

De beste tips om te wedden op deze wedstrijd of om andere voetbalweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!

Wie stopt de Italianen?

De Italianen begonnen het toernooi als één van de outsiders, maar al snel werd het duidelijk dat ze ambitieuzer mogen zijn. La Squadra Azzurra toonde in de openingswedstrijd al zijn klasse tegen Turkije, en ook Zwitserland ging moeiteloos voor de bijl: twee keer werd het 3-0. Zelfs met een team bol van rotatie won het uiteindelijk makkelijk van Wales. Negen op negen en zeven doelpunten gemaakt is het uitstekende rapport.

Daarbij nog het volgende feitje: in zijn laatste tien wedstrijden op volle sterkte scoorden de Italianen elke keer twee goals of meer. Lukt het de Oostenrijkers om de mannen van Mancini afstoppen? Dat zou echt een huzarenstukje zijn.

Italië scoort minimaal twee keer tegen Oostenrijk (notering van 1.74)

 

Ijzersterke defensie en goede doelman

Wat opviel in de poulefase: de Italianen zijn – clichématig – nog steeds de keizers van de verdediging. In drie wedstrijden gaf de verdediging, onder leiding van ervaren rot Leonardo Bonucci, amper kansen weg en moest keeper Gianluigi Donnarumma zo goed als niet in actie komen. Voor hun laatste tegendoelpunt moeten we al twaalf (!) wedstrijden terug: toen kon Donny van de Beek Donnarumma verschalken.

Daarbij komt dat de Oostenrijkers niet bepaald goed bij schot waren in de poule en een echte killer lijken te missen: Oostenrijk scoorde vier keer in drie matchen, waarvan drie tegen het kleine Noord-Macedonië. Houdt Donnarumma ook tegen Oostenrijk zijn netten schoon?

Oostenrijk scoort niet tegen Italië (notering van 1.76)

Must See

More in Euro 2020