Verbind je met ons

HomeEsports

Internationaal bekende spelers versterken de League of Legends Elite Series

Maandag 6 juni begint de Elite Series aan haar tweede split van het jaar en alle rosters zijn ondertussen ook bekend. Daar duiken in ieder geval enkele interessante namen op, want zo krijgen we speler die de top 8 haalde op MSI in de league. Langs de andere kant verdwijnt Echo Zulu dan weer en is het nog maar de vraag of Genk nog steeds de grote favoriet is.

Nieuwe midlaner mCon

Bij mCon heeft Kruimel het schip verlaten en zich bij een ander team gevoegd, wat wil zeggen dat er een ruimte was die opgevuld moest worden. Hij wordt vervangen door Chazz, die met Pentanet.gg enkele jaren terug nog de top 8 haalde op de Mid-Season Invitational. Met deze stevige nieuwe toevoeging wil mCon opnieuw een gooi doen naar het kampioenschap.

Aanpassingen

Verder vonden er nog heel wat aanpassingen plaats in de rosters. Zo werd het team van LowLandLions in de lente volledig ontbonden en vinden we de spelers verspreid terug op verschillende rosters. Vervolgens rekruteerde LowLandLions hun hele “academy” team dat voorheen de Dutch Tour won. Een gewaagde keuze voor de organisatie, die daarmee in de voetsporen van KRC Genk Esports treedt, dat iets soortgelijks deed in hun eerste split. Dat betekent ook meteen dat we van een enkele Belg nu naar drie Belgen in de Elite Series gaan, met de komst van Achilles en Tchokez. Het enige team met minimale aanpassingen is Team 7AM, waar wordt vastgehouden aan Jaguar, Zhii en Remix van de vorige split.

Teruggrijpen naar het verleden

Na hun dramatisch seizoen gooit KVM het over een andere, maar bekende, boeg. Zo brengt het team Urban terug in de jungle en veschijnen ook twee oude bekenden van Slyv3r terug in het team. Tobi4, beter bekend als Tobio Rapido, een oud-teamgenoot van Slyv3r bij TimeOut Esports, en Lvsyan, een oude rivaal van de botlaner van KVM. Sector One bewandelt eenzelfde pad, want het team rekruteert ORRE opnieuw als botlaner.

Echo Zulu no more

Team Echo Zulu bracht de Benelux heel wat topmomenten doorheen de jaren. In de tweede helft van 2022 wordt het team overgenomen door The Agency en zet het ook per direct een sterke line-up neer met bekende namen. Zo zullen we Zhergoth, Kruimel en Dragdar weer in actie zien, maar krijgen we ook Kees zijn tweede split als jungler. Voeg daar nog Rychly aan toe en je hebt meteen een sterk team.

Favorieten

Volgens de publieke opinie is er al een directe top drie bekend in de league The Agency, mCon LG UltraGear en KRC Genk Esports worden genoemd als favorieten om het tot in de top drie, en daarmee ook de play-offs, te schoppen. Dat wil zeggen dat een vierde plek in de play-offs wagenwijd openligt, maar dat er ook alvast heel wat verhalen over underdogs en upsets klaargelegd mogen worden.

Must See

More in Esports