Verbind je met ons

HomeEredivisie

Heel PSV kijkt reikhalzend uit naar doelpunt van fenomeen Malen

PSV - Ajax --- Eredivisie 2019-2020

PSV – Ajax, de eerste clash van het seizoen in de Eredivisie, zal helemaal in het teken staan van Donyell Malen. Heel Nederland is gek van de 20-jarige spits. Behalve Ajax.

De nieuwe golden boy van het Nederlandse voetbal doorliep haast alle jeugdcategorieën bij Ajax voor hij in 2015 naar Arsenal trok en vervolgens aan PSV verkocht werd. Begin 2019 was Malen nog invaller bij PSV, maar vorige week reserveerde hij voor zichzelf een plek in de geschiedenisboeken door 5 keer te scoren tegen Vitesse. Hij trad daarmee in de voetsporen van legendarische spelers Marco van Basten, Johan Cruijff, Ruud Geels, Kees Kist, Sjaak Swart en Coen Dillen. Met 10 doelpunten in 13 duels zit Malen in de goede flow, maar alle PSV-supporters vragen zich wellicht af hoe hij zijn 14e doelpunt tegen Ajax zou vieren. Zal hij op een ingetogen juichen of als een bezetene over het hele veld rennen?

Ajax schoot zo sterk uit de startblokken in de competitie en in de Champions League –  Lille werd midweek nog met 3-0 naar huis gestuurd – dat niemand nog over Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong spreekt. Maar het traditiegetrouw als underdog aan de topper. De laatste drie competitieduels in het Philips Stadion gingen telkens verloren en Ajax slaagde er zelfs niet in om een doelpunt te maken. Anwar El Ghazi was eind maart 2016 de laatste Ajacied die scoorde op het veld van PSV. Wie van Hakim Ziyech, David Nerer, Dusan Tadic of Quincy Promes breekt de ban?

Niemand die er aan twijfelt dat er veel doelpunten zullen vallen want beide ploegen scoorden samen 33 doelpunten in hun eerste vijf duels.

Hoekschoppen 3-way over 10 @ 1.95
Totaal aantal kaarten in wedstrjid over 4.5 @ 1.83
Dubbele kans 1X & over 1.5 goals @ 1.74

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

Must See

More in Eredivisie