Verbind je met ons

HomeVoetbal

11.000 gekke Ratten willen Anderlecht het zwijgen opleggen

Beerschot - Anderlecht - Belgian Cup

Het kleine paars-wit tegen het grote paars-wit. Dat betekent gegarandeerd carnaval op het Kiel. Met 11.500 zotte Antwerpenaren die het stadion in lichterlaaie zullen zetten. Nieuwkomers Michel Vlap, Philippe Sandler, Derrick Luckassen en de Anderlechtjonkies zullen hun ogen uitkijken bij zoveel gekte.

De laatste confrontatie tussen de twee ploegen op het Kiel dateert van 24 november 2012 (1-4). De laatste zege van de Ratten is al geleden van november 2007 toen Sanharib Malki en Hernan Losada scoorden en Anderlecht zonder punten huiswaarts stuurden. In de staat waarin Anderlecht op dit moment verkeert, behoort een bekerstunt van Beerschot zeker tot de mogelijkheden.

Alleen is de vraag: wie doet de netten trillen? Net als Anderlecht, dat 6 keer scoorde in de Jupiler League, kampt Beerschot met een immens scoringsprobleem. In 7 competitieduels vonden de spelers van Beerschot slechts 5 keer de weg naar doel. Scoort Raphael Holshauser, Tarik Tissoudali, Yan Vorogovskiy, Fessou Placca of Brian De Keersmaecker straks zijn tweede doelpunt van het seizoen? Of openen oude bekenden Joren Vancamp, ex-Anderlecht, en Loris Brogno hun conto?

De attractie van de avond wordt zonder meer Kemar Roofe, de Engelse spits die het offensieve compartiment van Anderlecht moet opsmukken. Na maanden revalideren komt een basisplaats wellicht nog te vroeg voor Roofe en de druk op zijn schouders zal ongemeen groot zijn. Maar het is lang niet zeker dat Roofe hét antwoord is op de issues bij Anderlecht. Bij Leeds was Roofe goed voor 15 goals in 34 duels, maar in 2019 kwam hij slechts twee keer tot scoren.

Totaal aantal goals over 2.5 @ 1.76
Beide teams scoren @ 1.71
Dubbele kans 1X & over 1.5 goals @ 2.45

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Voetbal