Verbind je met ons

HomeVoetbal

Van Damme & co gaan op Bosuil op zoek naar 5e doelpunt van seizoen

De terugkeer van Jelle Van Damme naar de Bosuil wordt wellicht het hoogtepunt voor Lokeren vanavond. Daarna zullen de Waaslanders met dichtgeknepen billen 90 of 120 minuten moeten doorstaan in de hel van Deurne-Noord. Van de laatste vier confrontaties won Lokeren er drie, maar de situatie is helemaal veranderd. Antwerp heeft zich opgedrongen als titelkandidaat terwijl Lokeren helemaal is weggezakt in de Belgische voetbalhiërarchie.

Antwerp-trainer Laszlo Bölöni liet in het begin van de week al weten dat hij volop zou roteren en dat betekent wellicht dat een Steven Defour vrijgesteld zijn van het bekerduel. Het is voor jongens als Manuel Benson en Zinho Gano, beide in de laatste dagen van de transferperiode overgekomen van Genk, de kans om eindelijk speelminuten te krijgen. Voor de twee jonge Belgen was er in het sterrenelftal van Bölöni, dat volgestouwd is met routiniers, de voorbije weken geen plaats.

Om een kans te maken op een bekerstunt moet Lokeren hopen dat Antwerp zich in de eerste helft gedeisd houdt. In vier van de zeven competitieduels opende de Great Old de score binnen de twintig minuten. Dieumerci Mbokani (2x), Lior Refaelov en Didier Lamkel Ze waren toen de doelpuntenmakers.

Lokeren van zijn kant zit in vieze papieren. Het pakte pas afgelopen weekend tegen een amechtig Roeselare zijn eerste overwinning van het seizoen in 1B. De transfer van Habib Habibou is goed nieuws, maar in afwachting dat de spits fit is moet rainer Glen De Boeck het doen met een aanval die nog geen gensters kon slaan. In vier van de zeven competitieduels kwam Lokeren zelfs niet tot scoren. Jelle Van Damme, auteur van een goal tegen Roeselare, Seth De Witte, Michaël Tirpan en Jimmy De Jonghe zullen met hun ervaring Lokeren naar een doelpunt moeten stuwen.

Antwerp wint de 1ste helft @ 1.71
Rust/Einde: 1/1 @ 1.76
Antwerp wint & beide teams scoren @ 2.35

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Voetbal