Verbind je met ons

HomePremier League

Old Trafford moet Boring Arsenal niet vrezen

Manchester United 2019-2020

Tot een goede vijftien jaar geleden was Manchester United – Arsenal de affiche waar héél Engeland warm voor liep. Intussen is het een achterhoedegevecht geworden, een duel tussen twee losers uit de Premier League.

Met een wedstrijd minder gespeeld, staan Arsenal en Manchester United respectievelijk al 10 en 13 punten achter op koploper Liverpool. Waarom het dan toch de moeite is om de twee traditionele topclubs aan het werk te zien? Omdat Ole Gunnar Solskjær en Unai Emery hun elftallen vrijuit laten spelen ondanks al hun tekortkomingen.

Net als de voorbije jaren staat Man U met een psychologische voordeel aan de aftrap van de clash: sinds het seizoen 2007 – 2008 zijn de Mancunians al twaalf matchen ongeslagen tegen de Gunners in de Premier League. Met de 8-2 van augustus 2011 als meest memorabele naoorlogse overwinning tegen Arsenal. In 5 van de laatste 9 onderlinge duels stonden de Mancunians 1-0 voor bij de rust en het zou niet verbazen mocht Daniel James deze keer de score openen.

Door de blessure van Alexandre Lacazette en de aanpassingsproblemen van topaankoop Nicolas Pépé draait Arsenal op aanvallend vlak nog lang niet op volle toeren. Aangezien er in de laatste 4 competitiematchen van Arsenal 4 doelpunten of meer vielen, zullen de toeschouwers op Old Trafford echter geen Boring Arsenal te zien krijgen.

 

Must See

More in Premier League