Verbind je met ons

HomeChampions League

Club zal powervoetbal moet bovenhalen om Madrileense diva’s te kloppen

Zestien jaar geleden zorgde Club Brugge voor een kleine schokgolf in het Europese voetbal toen het titelhouder AC Milan in San Siro klopte dankzijk een doelpunt van Andres Mendoza. Indien de West-Vlamingen een stunt van dezelfde grootteorde willen realiseren, dan zal het vandaag in Bernabéu moeten gebeuren.

Real Madrid staat weliswaar op kop in de Primera Divsion, maar die eerste plaats verdoezelt het feit dat Zinedine Zidane nog niet de juiste formule gevonden heeft om zijn team aan de praat te krijgen. Met zijn powerplay en de aanwezigheid van speerpunten als Percy Tau, Krepin Diatta en David Okereke kunnen de manschappen van Philippe Clement de diva’s van Real veel weerwerk bieden.

Het geloof in puntenwinst is op zijn plaats bij Club Brugge. Op basis van de statistieken heeft Real Madrid zelfs geen reden om de Belgen te onderschatten. Club Brugge is intussen drie opeenvolgende uitduels ongeslagen op het kampioenenbal en de 0-0 thuis tegen Galatasaray was de vierde clean sheet op op rij in de Champions League. In vier van de vijf laatste matchen van de Bruggelingen werden er maximaal twee doelpunten gescoord en dat wil zeggen dat de organisatie goed zit bij de Belgische vice-kampioen.

Houdt Club Brugge het ook droog in Madrid? Dat zal afhangen van hoe groot de motivatie is bij Karim Benzema, die al 5 keer scoorde de competitie. Sinds het seizoen 2003-2004 won Real in elke editie zijn eerste thuisduel van de poulefase en slechts een keer werd er met minder dan twee doelpunten verschil de drie punten gepakt. Club Brugge zal dus een einde moeten maken aan die indrukwekkende serie van de Koninklijke.

Beide teams scoren @ 2.60
Totaal aantal doelpunten over 3.5 @ 2.00
Real wint & beide teams scoren @ 2.20

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Champions League