Verbind je met ons

HomeChampions League

Mertens op recordjacht in Genk

KRC Genk - Napoli - UCL

In welke mate hebben ze bij Genk de 6-2 nederlaag bij RB Salzburg verteerd? Na 8 jaar afwezigheid hadden ze zich bij Genk hun comeback in de Champions League alleszins helemaal anders voorgesteld.

Een ding staat vast: poging nummer veertien om eindelijk de eerste overwinning te pakken op het hoogste Europese toneel wordt haast een mission impossible. Thuis doet Genk het nochtans niet slecht in de poulefase van de Champions League: het ging enkel tegen Roma onderuit in 2002 en de andere vijf duels eindigden op een draw. Vreemd genoeg vielen er in die matchen nooit meer dan twee doelpunten.

Carlo Ancelotti zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. Napoli staat weliswaar al op zes eenheden van leider Inter, maar in de Serie A rijgen ze op verplaatsing de spektakelmatchen makkelijk aan elkaar. Wat in de uitwedstrijden tegen Fiorentina, Juventus en Lecce resulteerde in 19 doelpunten. Oftewel een gemiddelde van meer dan zes goals per match. Als Napoli dezelfde lijn doortrekt in de Luminus Arena wordt het een wedstrijd om duimen en vingers bij af te likken.

Napoli gaat bij Genk sowieso op zoek naar zijn eerste zege in de groepsfase van de Champions League in acht duels. En als het even kan zal heel de ploeg knokken om Dries Mertens aan zijn 115e goal te helpen in loondienst van Napoli. Het zou meteen een evenaring zijn van het doelpuntentotaal van levende legende Diego Maradona. Sébastien Dewaest en zijn maten in de verdediging zullen Mertens vooral in de tweede helft in het oog moeten houden, want vijf van zijn laatste zes doelpunten in de Champions League kwamen er pas na rust.