Verbind je met ons

HomeEuropa League

Maakt Gent einde aan Oekraïense vloek?

AA Gent - Europa League 19-20

De laatste passage van een Belgische club in het Emirates Stadium was voor Arsenal geen onverdeeld succes. In november 2014 pakte Anderlecht een punt in Londen nadat het een 3-0 achterstand had goedgemaakt.

De kans dat Standard dat huzarenstukje opnieuw flikt, is bijna nihil. Arsenal veegde vorig seizoen in de Europa League de vloer aan met Rennes (3-0), Napoli (2-0) en Valencia (3-1) en won met sprekend gemak 6 van zijn 7 thuismatchen. Indien Arsenal voluit roteert zoals aangekondigd door manager Unai Emery dan moet Standard niet helemaal wanhopen. Met het offensieve trio Paul-José Mpoku-Mehdi Carcela-Maxime Lestienne kan Standard de Londense verdediging wellicht pijn doen.

Gent van zijn kant heeft geen excuses: tegen het Oekraïense Oleksandriya moet het de drie punten pakken om zich in een goede uitgangspositie te manoeuvreren in zijn poule. De statistieken spreken niet in het voordeel van Gent. De Buffalo’s konden geen enkele van hun vier confrontaties met Oekraïense teams winnen en in de laatste twee duels moest het zelfs tien tegendoelpunten incasseren. Met een goalgetter als Jonathan David in de rangen, die al 10 keer scoorde in 15 matchen, zou Gent weleens een einde kunnen maken aan de Oekraïense vloek.

Arsenal - Standard: Beide teams scoren @ 1.80
Arsenal - Standard: Standard aantal teamgoals over 0.5 @ 1.64
Arsenal - Standard: Hoekschoppen 3-way O/U: meer dan 10 @ 1.83
Oleksandriya - Gent: Totaal aantal goals over 2.5 @ 1.83
Oleksandriya - Gent: Beide teams scoren @ 1.80
Oleksandriya - Gent: Asian Handicap Gent -0.5 @ 1.76

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Europa League