Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Vormer en Vanaken gaan op zoek naar 5e doelpunt tegen Anderlecht

Club Brugge - RSC Anderlecht - 19-20

De statistieken van vorig seizoen spreken voor zich: Club Brugge won drie van de vier wedstrijden tegen Anderlecht en speelde een keer gelijk. Voor het eerst sinds de intrede van de play-offs in het seizoen 2009-2010 slaagde Anderlecht er niet in om minstens een van de vier onderlinge duels tegen Club Brugge te winnen. In het tussenseizoen hebben de Bruggelingen de kloof alleen maar uitgediept. Wordt het opnieuw een droge 5-0 zoals in de titelmatch in het seizoen 2017-2018? Of kunnen de Brusselaars zich naar een nederlaag met minder dan drie doelpunten verschil manoeuvreren?

Naar alle verwachting zal een speler van het viertal Hans Vanaken, Ruud Vormer, Emmanuel Dennis of Krépin Diatta de openingsgoal scoren. De voorbije jaren waren Vanaken (4 goals), Vormer (4 goals) en Dennis (2 goals) telkens trefzeker tegen de Brusselaars. En vanop zijn flank liet Diatta zijn rechtstreeks tegenstander alle uithoeken van het veld zien. Met Mbaye Diagne houdt Philippe Clement een extra wapen achter de hand. Het debuut van de Senegalees tegen Galatasaray was een flinke tegenvaller, maar hij zal het een en ander willen bewijzen tegen Anderlecht.

Bij Anderlecht moeten ze zich geen illusies maken: zonder Vincent Kompany, zonder backs en zonder een echte nummer negen zullen ze in Jan Breydel negentig minuten achter de feiten moeten aanlopen. Kompany zal zich alweer suf moeten piekeren over de manier waarom hij het aanvallende compartiment een boost kan geven. Met 5 doelpunten in 7 duels heeft Anderlecht na de kneusjes Eupen en Waasland-Beveren veruit de slechtste aanval van de competitie. Ter vergelijking: in 6 matchen scoorde Club Brugge 14 keer.

Beide teams scoren @ 1.62
Hoekschoppen 3-way over 9 @ 1.74
Club Brugge wint & over 2.5 goals @ 2.05

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Jupiler Pro League