Verbind je met ons

HomeSerie A

Lukaku kan zich onsterfelijk maken in eerste Milanese derby

Internazionale - Romelu Lukaku - 19-20

Juventus, Napoli, en de twee ploegen uit Rome zullen er dit weekend voor spek en bonen bij lopen. Het zwaartepunt van de vierde speeldag in de Serie A ligt in Milan, waar Inter en AC Milan elkaar voor de 224e keer in de ogen zullen kijken in de derby della Madonnina. Na 223 duels hangen de bordjes min of meer in evenwicht: Inter won 80 keer, Milan zit aan 76 zeges.

Inter leek op weg naar een foutloos parcours – het pakte 9 op 9 in de competitie met een doelsaldo van 7-1 – maar de Nerazzuri werden in de Champions League abrupt van hun wolk geschopt door het verrassend sterke Slavia Praag. Het puntenverlies mag Antonio Conte en zijn discipelen niet van de wijs brengen want na Milan volgen er de komende twee weken nog topduels tegen Lazio, Barcelone én Juve. De Rossoneri van hun kant lieten drie keer een 1-0 score optekenen tegen Lecce, Verona en Brescia en verzamelden in totaal 6 punten. Maar zolang prijsschutter Krzysztof Piatek nog achter zijn beste vorm loopt, moeten ze zich bij Inter geen zorgen maken.

Romelu Lukaku zou zich onsterfelijk kunnen maken bij de tifosi van Inter mocht hij in zijn eerste Milanese derby meteen scoren. Al zal hij eerste de brokken moeten lijmen met zijn ploegmaat Marcelo Brozovic met wie hij na het gelijkspel tegen Slavia Praag een stevige woordenwisseling had.

Andriy Shevchenko inhalen, met 14 stuks de absolute topscorer in het burenduel, wordt zelfs voor Big Rom onbegonnen werk. Maar Zlatan Ibrahimovic (6 goals) en Diego Milito (6 goals) inhalen, is niet onmogelijk. En dan liggen de zeven doelpunten van ene Louis Van Hege, een Belg die van 1910 tot 1915 actief was bij Milan, voor het oprapen.

Dubbele kans X2 & meer dan 1.5 goals @ 1.58
Inter wint & meer dan 1.5 goals @ 2.90
AC Milan totaal aantal teamhoekschoppen over 5.5 @ 2.20

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Serie A