Verbind je met ons

HomeChampions League

Eerste test voor Brugse verdediging tegen ‘El Tigre’ Falcao

Ondergaat Club Brugge vanavond hetzelfde lot als landskampioen Genk? Wellicht niet. Wat RB Salzburg dinsdag op de mat bracht, was naar Belgische normen van een ongeëvenaarde schoonheid. De Oostenrijkse club van de excentrieke clubeigenaar Dietrich Mateschitz is the next best thing na absolute kleppers als Real Madrid, Bayern Munchen, Juventus, Liverpool en Barcelona.

In Jan Breydel hoeven ze geen schrik te hebben van een Galatasaray dat vooral teert op buitenlandse vedettes op hun retour. Mariano (33), Ryan Donk (33), Fernando Muslera (33), Yuto Nagatomo (33), Steven Nzonzi (30), Ryan Babel (32), Younes Belhanda (29), Sofiane Feghouli (29), Jimmy Durmaz (30) en Radamel Falcao (33) kunnen een mooi cv voorleggen, maar ze hebben hun beste kruit al verschoten. Van de basisploeg die afgelopen weekend met 1-0 won van Kasimpasa was enkel Marcão jonger dan 25 jaar.

De verdediging van Club Brugge, die in de Jupiler League en in de twee kwalificatierondes van de Champions League nauwelijks op de proef werd gesteld, zal tegen Radamel Falcao een voorproefje krijgen van de komende duels tegen PSG en Real Madrid. De 33-jarige Colombiaan is pas toe aan zijn 5e Champions League-campagne maar scoorde daarin wel 12 keer in 26 duels.

Aan de overkant zijn de tgv’s Emmanuel Dennis, Krépin Diatta, Percy Tau en David Okereke in staat om de stokoude verdediging van Cimbom te treiteren. Of tovert Philippe Clement krachtpatser Mbaye Diagne, ex-Galatasaray, uit zijn mouw? Club Brugge heeft hoe dan ook een driepunter nodig om zo een serieuze optie te nemen op de derde plaats in de poule die na de winterstop recht geeft op een doorstart in de 1/16 finales van de Europa League.

Club Brugge totaal aantal teamhoekschoppen over 5.5 @ 2.05
Club Brugge wint & meer dan 1.5 goals @ 2.25
Club Brugge wint @ 1.90

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Champions League