Verbind je met ons

HomeChampions League

Pandoering of eerste Champions League-zege voor Genk?

Jesse Marsch, de Amerikaanse coach van RB Salzburg, en zijn volgelingen denderen als een sneltrein door de Oostenrijkse Bundesliga. Na amper zeven speeldagen is de voorsprong al opgelopen tot vijf punten en eigenlijk mogen ze bij RB Salzburg de champagne al koud zetten voor de zevende opeenvolgende titel in hun Mickey Mouse-competitie.

Na de 7-2 van afgelopen weekend tegen Hartberg slaat het doelsaldo van Die Mozartstädter al helemaal tilt: 34-6 Oftwel een gemiddelde van bijna 5 doelpunten per match. De beulen van dienst heten Erling Braut Haland (11 goals), in juli negentien jaar geworden, Hee-chan Hwang (4 goals) en Patson Daka (4 goals). RB Salzburg wil die lijn doortrekken in hun eerste wedstrijd ooit in de Champions League. Felice Mazzu is dus gewaarschuwd.

Op Patrik Hrosovsky na, die vorig seizoen met Viktoria Plzen de zes poulewedstrijden speelde in de Champions League, heeft bovendien niemand bij Genk ervaring op het kampioenenbal. Het valt dus af te wachten hoe sterkhouders als Sander Berge, Sebastien Dewaest en nieuwkomers Theo Bongonda en Ianis Hagi de stap naar het Europese topvoetbal zullen verteren. Na twaalf mislukte pogingen snakt Genk naar zijn eerste zege in de Champions League.

Winst zou betekenen dat de Limburgers een einde zouden maken aan een reeks van 17 Europese duels zonder nederlaag van RB Salzburg in de Red Bull Arena. De voorbije jaren werden ploegen als Olympique Marseille (1-0), Real Sociedad (2-1), Lazio (4-1), Celtic (3-1), RB Leipzig (1-0), Club Brugge 4-0) en Napoli (3-1) met een nederlaag naar huis gestuurd.

Gezien het aanvallende geweld van de Oostenrijkers wordt het in principe een doelpuntrijke match. En bij Genk zullen ze blij mogen zijn mochten ze geen oplawaai krijgen zoals in hun campagne van 2011-2012 toen ze op verplaatsing veertien doelpunten incasseerden tegen Bayer Leverkusen, Chelsea en Valencia. Alles bij elkaar genomen zou een punt halen in Salzburg al een half mirakel zijn voor Genk.

Salzburg wint & over 2.5 doelpunten @ 1.95
Salzburg: totaal aantal teamhoekschoppen over 5.5 @ 1.80
Rust/einde: 1/1 @ 2.20

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Champions League