Verbind je met ons

HomeBundesliga

Héél Duitsland duimt voor andere kampioen dan Bayern

Lucas Hernandez - Bayern Munich 2019-2020

De Bundesliga is een competitie die met 18 ploegen wordt gespeeld en op het einde wint Bayern Munchen. Zelfs Gary Lineker had niet beter kunnen verwoorden waar de Duitse voetbalfans al jaren moeten doormaken.

Na zeven titels op rij voor Bayern snakt heel Duitsland, van Baden-Württemberg in het zuiden tot de meest noordelijke deelstaat Schleswig-Holstein, naar een nieuwe landskampioen. Bij Bayern trekken ze zich niets aan van de verzuchtingen van de gemiddelde voetbalfans: ondanks het verlies van Mats Hummels, Rafinha, Arjen Robben, Franck Ribéry en James Rodriguez hebben ze opnieuw een kampioenenploeg op de been gebracht.

Een ploeg kan de soevereiniteit van Der FCB breken en dat is zonder twijfel Borussia Dortmund. Vorig seizoen trokken Die Borussen lang aan de touwtjes – begin februari hadden ze zelfs zeven punten voorsprong op Bayern – maar ze gaven het finaal nog zelf uit handen. Tijdens de Supercup van vorige week is ook gebleken dat Borussia in een goede dag Bayern kan kloppen. Voor het team van de Belgen Thorgan Hazard en Axel Witsel en toptransfers Mats Hummels en Julian Brandt wordt het zaak om na nieuwjaar meer regelmaat te leggen in hun prestaties.

Na het ongenaakbare duo Bayern Munchen – Borussia Dortmund komen RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen in aanmerking voor de resterende plaatsen in de top vijf. Of komt het gevaar deze keer van Schalke 04, dat vorig seizoen maar nipt aan de barrageduels ontsnapte, Eintracht Frankfurt, VFL Wolfsburg en Hertha Berlijn?

In de kelder van het klassement ruilde de Bundesliga traditieclubs VfB Stuttgart, Hannover 96 en FC Nürnberg in voor FC Köln, Paderborn en Union Berlin, dat voor het eerst op het hoogste niveau actief zal zijn. En van de spelers die vorig seizoen in de top tien eindigden in het topschuttersklassement zochten enkel Luka Jovic (Real Madrid) en Sébastien Haller (West Ham) andere oorden op. Vooral het feit Kar Harvertz, ondanks aandringen van PSG in Duitsland is gebleven, is een serieuze opsteker voor de Bundesliga. Tot slot is het afwachten hoe Dodi Lukebakio (Hertha Berlijn) en Benito Raman (Schalke 04) hun transfer naar de subtop hebben verteerd.

Borussia Dortmund wint de Bundesliga @ 5.00

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Bundesliga