Verbind je met ons

HomeVoetbal

Battle of Britain aan de Bosporus

James Milner - Liverpool FC 2019-2020

Het Vodafone Park van gastheer Besiktas zal woensdag met de komst van Liverpool en Chelsea schudden en beven op het ritme van de Premier League. Want voor het eerst in de geschiedenis staan twee Engelse clubs tegenover elkaar in de Europese Supercup. De laatste keer dat Engeland triomfeerde in de traditionele finale tussen de winnaar van de Champions League en de Europa League dateert al van 2005 toen Liverpool CSKA Moskou versloeg na verlengingen. En het is de eerste maal sinds 2013 dat een niet-Spaans team de UEFA Super Cup in de wacht zal slepen. Tot daar de statistieken.

De machtsverhoudingen tussen Liverpool en Chelsea zijn inmiddels helemaal scheefgetrokken. Vorig seizoen bedroeg het verschil 25 punten en na de eerste speeldag in de Premier League is de conclusie dat de kloof er in de zomer zeker niet kleiner op geworden is. Terwijl Liverpool met sprekend gemak Norwich inblikte (4-1), werd het Chelsea van de nieuwe manager Frank Lampard weggespeeld door Manchester United (4-0). Op Old Trafford is gebleken dat met het vertrek van Eden Hazard, die een grote leemte heeft achtergelaten bij The Blues, alle verbeeldingskracht uit de ploeg is verdwenen. Chelsea sneed dit seizoen een nieuw hoofdstuk aan en dat zal de komende maanden zeker gepaard gaan met groeipijnen.

Liverpool van zijn kant werpt zich opnieuw op als de belangrijkste uitdager van Manchester City. En verrassend genoeg gaf Jurgen Klöpp nauwelijks geld uit om de ploeg te versterken. De Nederlandse verdediger Sepp van den Berg kwam voor 1,9 miljoen over van PEC Zwolle en doelman Adrián maakte transfervrij de overstap van West Ham. Peanuts in vergelijking met de uitgaves van Manchester City (168 miljoen), Manchester United (159 miljoen), Arsenal (152 miljoen) en nieuwkomer Aston Villa (148 miljoen). Liverpool gaf in het tussenseizoen zelfs het minste geld uit aan van alle Premier League-clubs. Door de blessure van Alisson mag Adrián tegen Chelsea meteen zijn debuut maken. Je zou bijna denken dan Klöpp helderziende is.

Liverpool wint @ 1.66
Liverpool totaal aantal teamgoals over 1.5 @ 1.60
Liverpool totaal aantal teamhoekschoppen over 5.5 @ 1.76

*Met dank aan Masters of Betfirst voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

Must See

More in Voetbal