Verbind je met ons

HomeEredivisie

Ajax – PSV: Thuisvoordeel van cruciaal belang in strijd om Johan Cruijff Schaal?

De strijd om de Johan Cruijff Schaal belooft zaterdag een hele interessante te worden, want Ajax en PSV nemen het dan tegen elkaar op. Kunnen de Eindhovenaren het de landskampioen in Amsterdam lastig maken? De ploeg van Roger Schmidt is in ieder geval in topvorm. Wat wordt het zaterdag?

Dat en alle tips voor live wedden op deze wedstrijd lees je hieronder.

Thuisvoordeel cruciaal?

Het duel om de Johan Cruijff Schaal wordt traditiegetrouw in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam gespeeld en dat kan wel eens van cruciaal belang zijn. Ajax won woensdag nog in eigen huis met 4-0 van Leeds United en heeft een uitstekende balans tegen PSV, vooral als het duel in Amsterdam wordt afgewerkt. De laatste zeven edities van Ajax – PSV verloren de Amsterdammers niet. Bovendien is PSV volop verwikkeld in voorronde Champions League-voetbal en is het zeer de vraag of Roger Schmidt zaterdag zijn sterkste elf het veld instuurt. Drie dagen later staat namelijk de return tegen FC Midtjylland (3-0 thuis voor PSV) op het programma. Wint Ajax de Johan Cruijff Schaal?

Ajax wint in reguliere speeltijd (notering van 1.80)

Gegarandeerd veel goals?

Eén ding lijkt zaterdag wel zeker: we kunnen veel goals verwachten. Ajax en PSV zijn aanvallend namelijk ijzersterk, zo bewezen de laatste wedstrijden wel. Ajax won zoals gezegd woensdag nog met 4-0 van Leeds United, terwijl PSV in twee duels tegen Galatasaray (voorronde CL) liefst zeven keer scoorde en tegen FC Midtjylland eigenlijk met veel meer dan 3-0 had moeten winnen. Doelpunten gegarandeerd?

Minimaal drie doelpunten (notering van 1.64)
Minimaal vier doelpunten (notering van 2.55)

Must See

More in Eredivisie