Verbind je met ons

HomeBF Nieuws

Dé PMU race van het jaar kan je 3 miljoen euro opleveren!

PMU paardenrennen jackpot

Komend weekend staat de Prix de l’arc de Triomphe op het programma. Zondagmiddag 3 oktober rond 15:00 gaat de race van start. Deze paardenrace staat bekend als de meest prestigieuze race van Europa. Dit jaar is de 100ste keer dat deze race wordt gehouden. De race bevindt zich in Parijs op de renbaan Longchamp. Op deze locatie kunnen ruim 50.000 mensen komen kijken en genieten van dit spektakel.

Jackpot van 3 miljoen

Dit jaar is de sponsor Qatar en daarom zul je misschien de naam Qatar Prix de l’arc de Triomphe tegenkomen. Het beloven een spannende 2.400 meter te worden met een aantal paarden die er toch wel bovenuit steken. Er doen vijftien paarden mee aan de race. De favoriet voor de eindstrijd is het paard Tarnawa, gevolgd door Adayar en ten slotte Hurricane Lane. Het niveau van deze drie paarden leunt heel dicht tegen elkaar in.

Voor de paardenraceliefhebbers is dit een grootse dag, maar ook voor jou kan dit een dag worden om nooit te vergeten. Er is namelijk een jackpot van maar liefst 3 miljoen beschikbaar gesteld door PMU. Wil je hier kans op maken, maar weet je nog niet helemaal hoe PMU precies werkt? Geen nood, we leggen alles haarfijn uit in dit artikel!

Nu is natuurlijk de vraag hoe jij aanspraak kan maken op die 3 miljoen prijzenpot. Hiervoor dien je deel te nemen aan de Quinté+. Als jij de top 5 van de paarden in goede volgorde hebt voorspeld en jouw Quinté+ ticket is getrokken, win jij deze jackpot van 3 miljoen.

PMU paardenrennen jackpot 3 miljoen

Enkele statistieken

Net zijn de favorieten al besproken, maar wat zijn nu de dingen om rekening mee te houden? We geven je alfast enkele statistieken:

  • Van de laatste 20 winnaars, was het 11 keer een driejarig paard en zeven waren vier jaar oud. Dit terwijl de favoriet volgens velen (Tarnawa) vijf jaar oud is.
  • Er doet maar één paard mee dat vorig jaar ook meedeed: Raabihah. Vorig jaar werd dit paard vijfde.
  • Bij de afgelopen races won er meestal een paard dat goed in vorm was. Deze paarden hadden vaak al een ‘Group 1’ wedstrijd gewonnen voordat ze deelnamen aan deze race. Group 1 is het hoogste niveau van paardenraces.

Als er een moment is om te beginnen met het spelen op paardenraces is het komend weekend wel. Het leuke is dat je met een relatief lage inzet al met de grote Quinté+ kan meespelen. Ook zijn er nog vele andere varianten om te spelen met kleine bedragen. Succes!

Must See

More in BF Nieuws