Verbind je met ons

HomeBetting Academy

Betting Academy: PMU paardenrennen

De PMU is een regelgevende organisatie die de Franse goksector voor paardenwedrennen bestuurt. Het concept is anders dan wat we kennen bij andere weddenschappen bij betFIRST. PMU paardenrennen is namelijk gebaseerd op het principe dat spelers wedden tegen elkaar. Hoe meer mensen inzetten, hoe groter de prijs die jij kan winnen bij een correcte voorspelling!

Wat is PMU precies?

PMU paardenrennen is ontstaan en ontwikkeld in Frankrijk en vervolgens overgewaaid naar de VS, Japan en andere landen overal ter wereld. Maar het belangrijkste is dat betFIRST jou deze wedmogelijkheden nu ook aanbiedt!

Uiteraard is deze manier van wedden vooral interessant wanneer er veel spelers meedoen. Want hoe meer spelers, hoe hoger de prijzenpot. Over het aantal deelnemers hoef jij je alvast geen zorgen te maken. Vandaag vertegenwoordigt PMU 80% van de weddenschappen op paardenraces wereldwijd. Zo organiseren ze 2.000 bijeenkomsten (ook wel ‘meetings’ genoemd) per jaar met ongeveer 8 races per meeting. Met vlakke races, trotting en races met springen is er een grote variatie aan races.

Doordat de uitbetaling afhankelijk is van het aantal deelnemers, zullen de odds slechts een schatting zijn. bij het plaatsen van een weddenschap. Wed je toch liever op paarden waarbij de odds vooraf bekend zijn? Ook dat kan bij betFIRST. In dit artikel vertelt Betmanbegins je alvast meer over hoe dit soort weddenschappen precies werken.

wedmarkten PMU paardenrennen

Waar kan ik op wedden?

Er zijn verschillende wedmogelijkheden op PMU paardenrennen. We zetten ze graag op een rijtje:

Simple Gagnant (Win): Eenvoudig! Je wedt op het paard dat de race wint.

Simple Placé (Plaats): Je kiest een paard dat ‘plaatst’ wat betekent dat het bij de eerste paarden moet eindigen in de race. Als 8 of meer paarden deelnemen aan de race, is je weddenschap al winnend als het paard waarop je inzet in de top 3 eindigt. Bij een race met 4 tot 7 paarden, moet het paard waarop je inzet in de top 2 eindigen.

Couplé Gagnant (Quinella): Kies twee paarden om in de top twee te eindigen, maar ze hoeven niet in de juiste volgorde te eindigen.

Couplé Ordre (Exacta): Je wedt op de top twee, maar deze keer is de weddenschap enkel winnend als ze eindigen in de volgorde die je selecteert.

Couplé Placé (Duet): Hier wordt er ingezet op 2 paarden om in de top drie te eindigen, ongeacht de volgorde.

Trio: Bij deze weddenschap kies je drie paarden die allemaal in de top 3 moeten komen. De volgorde is niet belangrijk.

Trio Ordre (Trifecta): Je moet de top 3 in de juiste volgorde kiezen voorspellen

Tiercé: Dit is een old-school weddenschap. Deze optie laat je toe om de 1ste, 2de en 3de paarden in de race te kiezen. Het merendeel van de prijzenpot wordt uitbetaald aan degenen die de exacte finishvolgorde hebben geraden. Heb je wel de drie paarden in de top 3 juist, maar in de verkeerde volgorde? Geen nood, ook dan maak je nog winst! In principe is het een Trio Ordre/Trio weddenschap waarbij de hoofdprijs (juiste volgorde) minstens vijf keer groter is dan de secundaire prijs.

Quarté+: Je kan wedden op de eerste vier paarden van de race met een hoofdprijs voor degenen die de eerste vier paarden in de exacte volgorde selecteren. Een secundaire “Désordre” prijs is er voor degenen die de eerste vier paarden selecteren, maar in een verkeerde volgorde. Een derde prijs is er voor het correct selecteren van alleen de eerste drie paarden (in elke volgorde).

Quinté+: Nu op naar de echte gokkers keuze! Hier moet je de top 5 kiezen, waarbij de meerderheid van de prijzen gaat naar diegenen die de top 5 kiezen in de exacte finishvolgorde. Een tweede deel van de prijzenpot gaat naar de spelers die de top 5 juist voorspelde, maar in de verkeerde volgorde. Verder is er nog de “Bonus 4” die wordt uitbetaald aan spelers die de top 4 juist voorspellen, ongeacht de volgorde. De “Bonus 4sur5” wordt uitbetaald wanneer vier van de vijf geselecteerde paarden in de top vier eindigen, ongeacht van de volgorde. De “Bonus 3” wordt uitbetaald wanneer je de top 3 juist voorspelt, ongeacht van de volgorde. Bovendien krijgt elk Quinté+ ticket een nummer tussen 1 en 3.000 om kans te maken op de Tirelire, een gecumuleerde jackpot. Wist je trouwens dat deze op zondag minstens 500.000 euro bedraagt? Om deze jackpot te winnen, moet je de Quinté Ordre winnen (top 5 in volgorde) en het winnende nummer hebben. Het winnende nummer wordt getrokken en gepubliceerd net voor de start van de race.

Pick5: Het doel is om de top 5 in de race correct te kiezen, ongeacht de volgorde. PMU selecteert de races waarop deze weddenschap beschikbaar is.

2sur4: Je selecteert 2 paarden bij deze weddenschap. Je zal winnen als beiden in de top 4 eindigen, in welke volgorde dan ook. Deze weddenschap is alleen beschikbaar op races met 10 of meer starters.

Multi/Mini Multi: Je moet tussen 4 en 7 paarden selecteren voor de Multi en tussen 4 en 6 voor de Mini Multi. Je weddenschap zal winnend zijn als je de top 4 hebt geselecteerd, ongeacht van de volgorde. Het merendeel van de prijzenpot (gagnant en 4) wordt betaald aan winnende spelers die vier paarden hebben geselecteerd. Spelers die ervoor gekozen hebben om 5, 6 of 7 paarden te selecteren krijgen een lagere uitbetaling. De “Multi” weddenschap werkt op races met 14 of meer starters. De “Mini Multi” werkt op races met 10 tot 13 starters en staat slechts een maximum van zes selecties toe.

Super4: Je kan wedden op de eerste, tweede, derde en vierde ‘finishers’ in de juiste volgorde. Deze wedmogelijkheid is alleen beschikbaar op races met 5-9 paarden.

Of je nu voor die ene grote winst wil gaan of meer zekerheid wil, de PMU paardenrennen hebben deze wedmogelijkheid voor jou! Welke weddenschap ga jij kiezen?

Must See

More in Betting Academy