Verbind je met ons

HomeBundesliga

Wint Dortmund voor de elfde keer in twaalf duels van Gladbach?

Marco Reus - BVB

Een heerlijk affiche in de kwartfinale van de Duitse beker: Borussia Mönchengladbach tegen Borussia Dortmund. De bezoekers zijn op basis van het verleden dinsdagavond om 20:45 uur de grote favoriet. Alles wat je moet weten over deze ontmoeting en de meest interessante noteringen lees je hieronder bij betFIRST!

Dortmund in vorm, Gladbach juist niet

Terwijl Borussia Dortmund de laatste weken de weg naar boven heeft ingezet, geldt voor Borussia Mönchengladbach juist het omgekeerde. De ploeg van trainer Marco Rose, die opvallend genoeg zelf in de zomer naar Borussia Dortmund vertrekt, is bezig aan een vrije val. Gladbach won namelijk geen van zijn laatste vijf duels (vier nederlagen en één gelijkspel).

Dortmund daarentegen is bezig aan een opmars, want de laatste drie duels werden overtuigend gewonnen van Sevilla (2-3), Schalke 04 (0-4) en Arminia Bielefeld (3-0). Kan de ploeg van Edin Terzić deze reeks tegen Gladbach voortzetten? De laatste jaren trok BVB vaak aan het langste eind tegen Die Fohlen.

Duel der Borussen vaak in voordeel Dortmund

Van de laatste elf officiële ontmoetingen tussen Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund gingen er liefst tien (!) naar Borussia Dortmund. Slechts één keer won Gladbach, maar dat was opvallend genoeg wel de laatste ontmoeting tussen beide ploegen. Op 22 januari werd het namelijk 4-2 in het voordeel van BMG. Wat wordt het dinsdag?

Bekijk de noteringen hier:

Borussia Dortmund wint in de reguliere speeltijd van Gladbach (notering van 2,05)

Borussia Dortmund gaat verder naar de volgende ronde (notering van 1,58)

Doelpuntenfestijn in Borussia-Park?

Krijgen we dinsdagavond een waar spektakel te zien? Het zou zomaar kunnen. Borussia Dortmund is na Bayern München de meest scorende ploeg van Duitsland en met Erling Haaland heeft het een waar fenomeen in de ploeg, die in bloedvorm is. De Noorse spits is topscorer van de Champions League met acht goals en in zijn laatste vier duels scoorde hij vijf keer.

Ruim een maand geleden won Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga dus al met 4-2 van Borussia Dortmund en afgelopen zaterdag verloor het nog met 3-2 van RB Leipzig. Kunnen we veel goals verwachten?

Bekijk de noteringen hier:

Meer dan drie goals bij Gladbach – Dortmund (notering van 2,30)

Meer dan vier goals bij Gladbach – Dortmund (notering van 3,95)

Dortmund de grote favoriet?

Must See

More in Bundesliga