Verbind je met ons

HomeEredivisie

Utrecht en Vitesse moeten ticket voor play-off finale valideren

Terwijl heel wat competities afgelopen weekend zijn laatste geheimen prijsgaven, strijden Heracles, Utrecht, Groningen en Vitesse in de Nederlandse play-offs om het laatste overgebleven Europese ticket.

De Nederlandse play-off ronde is een spin-off van de Belgische versie. Maar dan zonder de hoofdacteurs (Ajax, PSV, Feyenoord en AZ hebben hun toegangskaart al gevalideerd) zonder de dramatische plotwendingen en zonder de tragikomische personages.

Zoals het er nu naar uitziet mogen Utrecht en Vitesse vrijdag en zondag in een dubbele finalewedstrijd uitmaken wie Europa in mag. In de heenwedstrijden namen Utrecht (0-2 winst bij Heracles) en Groningen (2-1 winst tegen Vitesse) een kleine optie op de finale.

Vitesse, met 70 doelpunten de op drie na beste aanval van de Eredivisie, moet in staat zijn om thuis de kwalificatie af te dwingen tegen een Groningen dat in de reguliere competitie slechts dertien keer scoorde op verplaatsing. Onze landgenoot Cyriel Dessers, die drie dagen geleden het tweede doelpunt maakte in Almelo, is na een zware knieblessure net op tijd fit om Utrecht voor het tweede seizoen op rij aan een Europees ticket te helpen.

Must See

More in Eredivisie