Verbind je met ons

HomeSerie A

Tweede derbygoal voor Big Rom?

Lukaku-Inter-Milan-Ac-Milan---Serie-A-betFIRST

De vraag is niet of Romelu Lukaku zal toeslaan in de derby della Madonnina – hij scoorde al eens in de heenmatch – maar wanneer hij zal scoren. Met zestien doelpunten in de Serie A doet Big Rom het uitstekend in zijn debuutseizoen in Italië. Hij heeft alleen pech dat Ciro Immobile (25 goals) en Cristiano Ronaldo (19 goals) aan een fantastisch seizoen bezig zijn.

Het verschil tussen Lukaku en zijn twee rivalen voor de titel van topschutter? Immobile en Ronaldo legden in deze campagne een indrukwekkende reeks neer van negen duels waarin ze minstens een keer scoorden. Lukaku zit aan vier opeenvolgende matchen waarin hij een goal meepikte… En in zijn laatste vier duels vond de Rode Duivel slechts twee keer de weg naar doel.

Inter hoeft zich eigenlijk geen zorgen te maken voor het burenduel. De laatste vijftien jaar verloor Inter ‘thuis’ amper drie keer van Milan. De laatste keer dateert al van 14 november 2010. Wellicht herinneren de meeste supporters van I Nerazzurri zich die nederlaag niet eens meer. En Inter is dit seizoen gewoon ongenaakbaar als de ruim 60.000 Interisti achter de ploeg gaan staan. Inter verloor als enige ploeg nog niet in eigen huis, het pakte de meeste punten (29), het scoorde de meeste doelpunten (25) en het kreeg het minste aantal doelpunten tegen (10). Al is het wel zo dat de manschappen van Antonio Conte de voorbije twee thuismatchen tegen Atalanta en Cagliari telkens op een 1-1 gelijkspel bleven steken.

Bij Milan kijkt Alexis Saelemaekers uit naar zijn eerste Milanse derby. Al komt een basisplaats te vroeg voor de 20-jarige middenvelder.

Must See

More in Serie A