Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Sclessin mag hopen op grote hoeveelheid goals

Standard-de-Liège---Club-Brugge---Jupiler-Pro-League---betFIRST

De spelers van Standard zijn in dit uitgestelde duel tegen Club Brugge uit op eerherstel na de non-match in Kortrijk. En hoewel het ticket voor play-off 1 al binnen is, hebben de Rouches er alle belang bij om geen terrein meer prijs te geven op Gent en Antwerp. De vraag is alleen of Michel Preud’homme de sputterende motor van Standard weer op gang krijgt na een balans van 10 op 24 sinds december.

Afgaande op de laatste onderlinge duels begint Standard wel als favoriet aan de topper. Club Brugge kon al vijf keer op rij niet meer winnen in Luik en wist in die duels ook geen enkele clean sheet te pakken. Maar dat is de theorie. In de praktijk maakt Standard enkel kans op puntenwinst indien het vice-topschutter Hans Vanaken (12 doelpunten) en aangever Ruud Vormer (14 assists) weet te muilkorven.

Met het Tsjechische monster Michael Krmencik hebben ze bij Club Brugge een extra wapen in huis om de febriele Luikse verdedigers te verontrusten. Hoewel Vanaken de voorbije weken niet te stoppen is, houdt hij geen beste herinneringen over aan de verplaatsingen naar Standard. In elf duels kwam hij nog maar een keer tot scoren en dat doelpunt dateert al van september 2013 toen hij nog bij Lokeren onder contract lag.

Het moet al heel raar lopen mochten de toeschouwers geen doelpunten zien op Sclessin. In de laatste twintig onderlinge duels, beker van België en Supercup incluis, viel er slechts in een match minder dan twee doelpunten. In acht duels scoorden Standard en Club Brugge zelfs vier keer of meer. Met een piek van acht goals in april 2018 (4-4) en eind augustus 2015 (7-1).

Beide teams scoren @ 1.66
Dubbele kans: 1X @ 1.66

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Jupiler Pro League