Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Drama en doelpunten verzekerd Achter de Kazerne

KV-Mechelen---RSC-Anderlecht---Jupiler-Pro-League---betFIRST

Met een beetje geluk kan Anderlecht na dit weekend tot op één punt van de top zes komen.

In dat scenario moeten er wel aan drie voorwaarden voldaan worden. 1: Genk moet thuis verliezen tegen Standard. 2: Zulte Waregem, zevende in de stand, moet punten laten liggen tegen Moeskroen. 3: Anderlecht moet zelf de drie punten pakken op het veld van KV Mechelen. Vooral dat laatste wordt een moeilijke opgave. De Brusselaars verloren slechts één van hun laatste acht wedstrijden op verplaatsing, maar ze wonnen er ook maar drie.

KV Mechelen lijkt het momentum helemaal kwijt te zijn. De Mechelaars stonden in totaal vijftien speeldagen op een plaats die recht heeft op een Play-off 1-ticket, maar het is na een afschuwelijke reeks met zeven nederlagen in tien matchen weggezakt naar een achtste plek.

Ondanks het ontbreken van zijn nieuwe talisman Antoine Colassin – goed voor drie van de zes doelpunten van paars-wit na de winterstop – moet Anderlecht in staat zijn om de wankele Mechelse verdediging in verlegenheid te brengen. Malinwa hield drie keer de nul en heeft met 42 tegendoelpunten de op drie na slechtste verdediging van de Jupiler League. De sleutel van de wedstrijd ligt dus bij de wingers Francis Amuzu en Jérémy Doku die de zwakke flankverdedigers van KV Mechelen zullen moeten bestoken.

Sinds januari 2014 hielden KV Mechelen en Anderlecht elkaar zes keer in evenwicht. Verder valt het vooral op dat wedstrijden in het AFAS Stadion tussen de twee ploegen altijd goed zijn voor een portie drama. In de laatste drie duels vielen er liefst zestien goals. In de laatste tien onderlinge duels in Mechelen waren er amper drie matchen waarin minder dan drie keer werd gescoord.

Dubbele kans: X2 & meer dan 2.5 goals in de wedstrijd @ 1.86
Beide teams scoren & meer dan 2.5 goals in de wedstrijd @ 2.00

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Jupiler Pro League