Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

Houdt Genk zijn drie achtervolgers op afstand?

KRC-GENK-BONGONDA-ONUACHU-1920

De weg is nog lang, maar Genk heeft dankzij het gelijkspel van gisteren bij Antwerp een nieuwe stap gezet richting Play-off 1. Achtervolgers Anderlecht, Zulte Waregem en KV Mechelen volgen al op vier punten van Genk en hebben geen recht meer hebben op een misstap.

Het enige wat in het nadeel speelt van de Limburgers is de zware kalender. Met thuiswedstrijden tegen Standard, Club Brugge en KV Mechelen en een verplaatsing naar Kortrijk voor de boeg zal Genk met dichtgeknepen billen zijn voorsprong proberen vast te houden. De eerste van vijf finales tegen Standard van komende zondag wordt wellicht de belangrijkste. Benieuwd of Genk tegen dan genoeg gerecupereerd zal zijn van het slagveld op de Bosuil.

In principe scoort Genk altijd en overal: slechts in vijf duels kwam het team van Hannes Wolf niet tot scoren in de Jupiler League. Door het vertrek van Ally Samatta en Sander Berge, respectievelijk goed voor zeven en vier goals, verloor Genk echter meer dan een kwart van zijn doelpuntenproductie. De druk ligt nu bij toren Paul Onuachu (zeven goals), Theo Bongonda (vier goals) en Junya Ito (drie doelpunten).

Standard haalde met een moderne versie van catenaccio een verdienstelijk punt tegen Club Brugge en zal wellicht ook tevreden zijn met een punt in de Luminus Arena. De Rouches staan eigenlijk voor een dilemma: voluit voor winst gaan en Genk op zeven punten zetten of speculeren op een gelijkspel en gaan voor een status quo. In het eerste geval zal Michel Preud’homme opnieuw kiezen voor het trio Obbi Oulare, Mehdi Carcela en Selim Amallah en is de kans groot dat we een spektakelstuk krijgen.

Dubbele kans: 1X & minder dan 3.5 goals in de wedstrijd @ 1.90
Minder dan 2.5 goals in de wedstrijd @ 2.00

* De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

Must See

More in Jupiler Pro League