Verbind je met ons

HomeVoetbal

Club Brugge en Antwerp op een zucht van droomfinale

Croky-Cup---SV-Zulte-Waregem---Club-Brugge---betFIRST

Woensdag vanaf 20.45 uur zal het spoken in het Regenboogstadion. Jelle Vossen had de Brugse rechthoek graag onveilig gemaakt, maar om contractuele redenen mag hij niet spelen tegen zijn voormalige werkgever. De aanval van Zulte Waregem oogt zo indrukwekkend dat Francky Dury ook zonder zijn nieuwe goalgetter kan stunten tegen Club Brugge. Zulte Waregem scoorde tot dusver tien keer in de beker en die doelpunten werden netjes verdeeld onder Omar Govea (3 goals), Gianni Bruno (3 goals), Saido Berahino (2 goals) en Cyle Larin (2 goals). Van dat viertal ontbreekt enkel Govea door een blessure.

Na drie gelijke spelen en een controversiële overwinning tegen Antwerp heeft Club Brugge een klinkende zege nodig om de criticasters de mond te snoeren. De Tsjechische stormram Michael Krmencik toonde afgelopen weekend enkele mooie dingen en zal tegen Zulte Waregem wellicht voor het eerst aan de aftrap staan. Krmencik is al heel zijn carrière een bekerspecialist: in 38 matchen – Europese duels meegerekend – stond hij 22 keer aan het kanon.

De andere kandidaat-bekerwinnaar wordt wellicht Antwerp. Al kreeg het team van aanvoerder Faris Haroun een tikje tegen Club Brugge. Antwerp miste niet alleen de kans om het aura van onoverwinnelijkheid af te nemen van de Bruggelingen, maar het etaleerde ook een gebrek aan voetballend vermogen.  De 1-1 in Kortrijk opent wel perspectieven voor Antwerp. De Great Old kan rustig op de counter speculeren en de tactisch sterke László Bölöni heeft wellicht een plannetje klaarliggen om de Kortrijkzanen in de val te lokken.

Voor het Kameroense woelwater Didier Lamkel Zé is dit wellicht de wedstrijd waarin hij zich opnieuw in positieve zin ka laten opmerken. De voormalige publiekslieveling, die intussen vijand nummer een is op de Bosuil, scoorde sinds begin november amper twee doelpunten in veertien duels. In de beker was hij goed voor drie assists, maar hij kon in 396 minuten geen enkele keer de weg naar doel vinden. Wedden dat de Antwerp-supporters hem weer in de armen zullen sluiten indien hij een maffe goal maakt waar hij een patent op heeft. Ploegmaat Dieumerci Mbokani zit aan vijf doelpunten in vier bekerduels maar kan door een schorsing zijn leiderspositie in het topschuttersklassement niet verdedigen.

Must See

More in Voetbal