Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Spanje-Portugal: wie deelt er vlak voor het EK een mentale tik uit?

Over exact acht dagen is het eindelijk zover: dan trappen Turkije en Italië het (langverwachte) EK op gang in het Stadio Olimpico in Rome. In afwachting van het echte werk kunnen we ons alvast opwarmen aan enkele leuke oefenpotten. Spanje-Portugal springt daarbij onmiddellijk in het oog: de buurlanden speelden in het verleden al meerdere memorabele duels.

Vrijdag opnieuw? De beste odds voor voetbalwedden en andere sportweddenschappen vind je bij ons!

Ervaren rotten vs jonkies

Spanje verwende ons de afgelopen decennia met fantastische lichtingen, die met heel wat eremetaal aan de haal gingen. De afgelopen jaren verloopt het echter wat stroever. Spanje maakt een generatiewissel door en dat gaat gepaard met wat groeipijnen. Daar tegenover staat een Portugese ploeg die bulkt van ervaring: Ronaldo, Pepe, Rui Patricio… Stuk voor stuk spelers die er hun hoofd voorleggen. Bovendien verliest Portugal de laatste jaren amper: slechts twee keer sinds 2017. Blijven ze ook tegen Spanje ongeslagen?

Bekijk hier de noteringen:

Dubbele kans X2 (notering van 1.66)

Aanvallend geweld

Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Joao Felix, Dani Olmo, Ferran Torres, Pedri… Het mag duidelijk zijn dat beide teams over enorm veel aanvallend talent beschikken. Het hoeft dus ook niet te verwonderen dat ze zo goed als altijd een doelpunt maken. Zowel Spanje als Portugal scoorden in zes van hun laatste zeven matchen minimaal één keer. Bovendien willen beide landen dit prestigeduel – ook wel de Iberische Derby genoemd – graag winnen. En wie herinnert zich die briljante 3-3 in Rusland niet? Doelpunten aan beide kanten gegarandeerd, want allebei hielden ze ook slechts één keer de nul de afgelopen vijf wedstrijden.

Bekijk hier de noteringen:

Beide teams scoren (notering van 1.83)

Must See

More in Euro 2020