Verbind je met ons

HomeBundesliga

Profiteert Leipzig van afwezigheid Lewandowski bij Bayern?

Timo Werner - RB Leipzig

De interlandperiode is voorbij en de competities worden weer hervat. In de Bundesliga staat direct een heerlijk affiche op het programma: Leipzig – Bayern, de koploper op bezoek bij de nummer twee. Het gat is nu vier punten in het voordeel van Bayern. Wordt het na zaterdag weer écht spannend? Alles over dit duel, lees je hier bij betFIRST.   

Historie

De huidige nummers één en twee van de competitie stonden slechts negen keer eerder tegenover elkaar in de Bundesliga. Bayern won vier van die negen ontmoetingen, terwijl Leipzig slechts één keer een zege boekte. De overige duels eindigden onbeslist. Wat wordt het zaterdag?

Gelijkspel

Ondanks het feit dat Bayern betere statistieken kan overleggen, heeft het de laatste paar seizoenen lastig in Oost-Duitsland. Sterker nog: de laatste keer dat Der Rekordmeister won in de Red Bull Arena was op 13 mei 2017. De afgelopen twee edities van Leipzig – Bayern eindigden in een gelijkspel.

Bekijk de noteringen hier:

Leipzig – Bayern eindigt in een gelijkspel (notering van 3.85)

Flinke aderlating

Robert Lewandowski is er zaterdagavond niet bij. De Poolse spits raakte geblesseerd in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. De 32-jarige aanvaller is dit seizoen bezig aan een indrukwekkende reeks. ‘Lewangoalski’ kwam in 25 competitieduels maar liefst 35 keer tot scoren.

Thomas Müller (tien doelpunten) en Serge Gnabry (negen doelpunten) zijn de spelers die na Lewandowski het vaakst scoorden dit seizoen. Laatstgenoemde was in de laatste vier competitieduels goed voor vier treffers en één assist. Staat de Duitser bij afwezigheid van Lewandowski op?

Bekijk de noteringen hier:

Serge Gnabry scoort op ieder moment (notering van 2.90)

Trefzeker in de tweede helft

Leipzig heeft vier van de laatste vijf wedstrijden in de Bundesliga gewonnen. In die vijf duels scoorde de ploeg van Julian Nagelsmann elf keer. Negen van die elf treffers maakten Die Roten Bullen in de tweede helft. Zaterdag weer?

Bekijk de noteringen hier:

RB Leipzig scoort in de tweede helft (notering van 1.60)

Must See

More in Bundesliga