Verbind je met ons

HomeJupiler Pro League

De kortste weg naar de titel, of een nieuwe horde?

Een nodige reset tijdens de interlandbreak, beide ploegen konden de extra week namelijk goed gebruiken. Club Brugge moest herbronnen na de 0-2 nederlaag tegen Antwerp, terwijl KV Kortrijk zich een pak lager in het klassement bevindt dan vooraf verwacht.

Voorgeschiedenis

Deze West-Vlaamse derby kent niet zo’n ruime geschiedenis. De twee ploegen treffen elkaar dit weekend pas voor de 40e keer. De voorbije edities zijn in twee tijdstukken in te delen, althans de wedstrijden in het Guldensporenstadion. Wedstrijden op Jan Breydel werden namelijk nooit gewonnen door de Kerels.

Maar van 2010 tot 2015 was een verplaatsing tijdens de competitie naar Kortrijk een nachtmerrie voor Blauw-Zwart. In die vijf jaar werd er achtmaal afgereisd naar Kortrijk, en geen enkele keer ging de volle buit meer op de bus naar Brugge. Kortrijk was het ‘Zwarte Beest’ voor Club Brugge. Vanaf 2016 werd afgerekend met die status, want sindsdien wisten ze geen enkele keer meer de Bruggelingen te verrassen.

KV Kortrijk

De Kerels hebben zich dit seizoen stevig tekortgedaan. In het begin van dit seizoen leek Kortrijk zich wel eens te durven mengen voor Play-Offs. De kern leek voldoende samengehouden, en na vijf speeldagen stonden ze op plek 4.  Maar de hoop was van korte duur, want na halverwege het seizoen werden ze veroordeeld tot een plek onder de middenmoot.

Momenteel bengelen de Kerels zelfs net boven de degradatiezone, na slechts één overwinning in hun laatste vijf wedstrijden. Die ene overwinning kregen ze dan nog met een strik er rond aangeboden door Wellenreuther. Geen enkele Belgische voetbalfan die dat moment al vergeten is.

De stunt in Anderlecht is dan ook een doekje voor het bloeden momenteel. De supporters kunnen zich enkel opwarmen aan technische hoogstandjes van Faïz Selemani, of een kopbalsterke Zinho Gano. Aan een overvolle ziekenboeg zijn de tegenvallende resultaten alvast niet te wijten. Enkel Kristof D’Haene ligt in de lappenmand, na een heupblessure sinds eind oktober. Het is dus allesbehalve rozengeur en maneschijn in Zuid-West-Vlaanderen.

Club Brugge

Dit seizoen mikte Club uitdrukkelijk op minstens twee prijzen. De dubbel competitie-beker leek het minimum, maar de bizarre slotfase in Standard besliste daar anders over. Een week daarvoor werd Club Brugge Europees uitgeschakeld. Een treurig samenlopen van de corona-uitbraak is één van de redenen van hun uitschakeling.

Na die twee uitschakelingen, was het record ‘meeste gewonnen wedstrijden in één seizoen’ hun doel. De nederlaag op eigen veld tegen Antwerp zorgde ervoor dat ook die ambitie mocht opgeborgen worden. Het enige waar ze nu nog voor spelen, is zo snel mogelijk kampioen worden. Dat ze effectief kampioen worden, daar twijfelt niemand nog aan, toch?

Iedere Club supporter hield z’n hart vast bij het uitvallen van Lang bij Jong Oranje op het EK O21. Na twintig minuten moest het goudhaantje van Blauw-Zwart het veld in tranen verlaten. Er werd meteen het ergste gevreesd, maar de schade lijkt mee te vallen. Er wordt wel verwacht dat hij de resterende speeldagen in de reguliere competitie zal moeten missen.

Verder mist Club Brugge geen spelers door blessure, een positief gegeven gezien hun recente corona-uitbraak. Enkele weken geleden was de lijst afwezigen nagenoeg minstens even lang als hun beschikbare A-spelers. Het aanvullen van Club NXT-spelers was toen noodzaak, maar daar is nu geen sprake meer van.

Spelverloop

Voor deze wedstrijd wordt verwacht dat Club Brugge de bovenhand weet te nemen. De autoritaire leider in de Jupiler Pro league is namelijk met voorsprong de beste uitploeg in de competitie. Met 11 overwinningen in 15 uitwedstrijden kunnen ze een ijzersterk rapport voorleggen. Een 12e Blauw-Zwarte overwinning buitenshuis lijkt dus de meest logische weddenschap in deze wedstrijd. Momenteel krijg je odds van 1.58 voor zo’n scenario. Via de boost van de betFIRST Challengers Facebook groep krijg je zelfs odds van 1,71.

Bij Kortrijk loopt het zoals eerder vermeld een pak stroever. De ijzersterke thuisreputatie uit het verleden is volledig weg, met slechts 17 punten uit 15 thuiswedstrijden. Slechts vier ploegen doen slechter in eigen huis. Of de Kerels dus klaar zijn voor de komst van de leider, lijkt onzeker. Elsner benadrukte alvast dat iedere speler zich gedurende de volledige 90 minuten dubbel zal moeten plooien, om kans te maken tegen Club.

Dat Kortrijk zich de voorbije edities dubbelplooide in eigen stadion, is te zien in het kaartenaantal voor de thuisploeg. Er werden in de laatste twee onderlinge duels in het Guldensporenstadion namelijk tweemaal vijf kaarten uitgedeeld aan de Kerels. In beide wedstrijden wisten ze een gelijkspel uit de brand te slepen, aan duelkracht en doorzettingsvermogen geen gebrek dus. Een potig duel lijkt dus zeer aannemelijk in deze wedstrijd, vooral wanneer Club Brugge niet meteen een kloof weet te slaan.

Online wedden

Het online wedden op voetbal geeft je de kans om tijdens een wedstrijd live weddenschappen te plaatsen. Het aanvoelen van een wedstrijd kan er voor zorgen dat jij de algoritmes van bookmakers weet te tackelen. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van een openingsdoelpunt door Kortrijk? De odds op Club Brugge zullen stevig stijgen, maar algoritmes houden minder rekening met hoe dat doelpunt tot stand kwam. Een flater achterin is zeldzaam bij Club Brugge dit seizoen, maar wanneer zoiets gebeurt, kan jij er wel vlot op inspelen.

Of lijkt Club Brugge klaar om een mokerslag uit te delen na een golf van aanvallen op het Kortrijkse doel? Probeer je gevoel op de wedstrijd dan om te zetten naar interessante weddenschappen. Bij betFIRST zit je namelijk bij de ideale bookmaker, want ‘first in fast’ is niet gelogen.

Must See

More in Jupiler Pro League