Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Kazachen moeten beul Hazard vrezen

Eden Hazard

Doen de namen Stas Pokatilov, Yuriy Logvinenko, Bauyrzhan Islamkhan en Bauyrzhan Turysbek bij u ook geen belletje rinkelen? Geen nood. De Kazachse nationale ploeg spreekt nu eenmaal niet tot de verbeelding.

De selectie bestaat voor meer dan negentig procent uit spelers die uitkomen in de Kazakh Premier League – de nummer 25 op basis van het UEFA-coëfficiënt – en dat draagt uiteraard niet bij tot de naambekendheid van de internationals. Enkel sterspeler Baktiyor Zaynutdinov (Rostov) en Alexander Merkel (Heracles Almelo), een Kazach met roots in Duitsland, wisten onderdak te vinden bij een buitenlandse ploeg. Voor Kazachstan is de uitstap naar België niet meer dan een snoepreis. Dat bleek alvast vrijdag toen de spelers wat ronddoolden in hartje Brussel. Bondscoach Michal Bílek weet dat zijn team in principe geen schijn van een kans maakt tegen de Rode Duivels en zal wellicht onbewust de focus verlegd hebben op de thuismatch in Astana tegen San Marino. Na de stuntzege thuis tegen Schotland (3-0) en de vernedering tegen grote broer Rusland (0-4) hebben de Haviken een driepunter nodig tegen San Marino om in koers te blijven voor de tweede plaats.

Ondanks de transferbeslommeringen bij een aantal spelers was het de voorbije dagen business as usual bij de Rode Duivels. Kazachstan is uiteindelijk niet meer dan een veredelde oefenpot in aanloop naar het duel van dinsdag tegen Schotland. Na de overtuigende 3-1 tegen Rusland in maart is het haast ondenkbaar dat er deze keer geen vier tegen de touwen vliegen. Een doelpunt binnen het kwartier is genoeg om het moraal van de Kazachse verdedigers te breken. De beul van dienst zou Eden Hazard moeten zijn. Met drie doelpunten staat de nieuwe galactico van Real Madrid in de top vijf van de topschutterstand en hij krijgt tegen Kazachstan een unieke kans om de Roemeen Claudiu Keșerü (vijf goals) en Engelsman Raheem Sterling (vier goals), respectievelijk tweede en derde in het klassement, bij te benen. Met Kevin De Bruyne aan zijn zijde die terug is na maanden blessureleed moet Hazard in zijn opzet kunnen slagen.

België totaal aantal team goals over 3.5 @ 3.50
België totaal aantal goals 1ste helft over 1.5 @ 1.74

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Euro 2020