Verbind je met ons

HomeVoetbal

Franse en Amerikaanse dertigers rijp voor WK-winst

Alex Morgan - Women's World Cup

Geen Red Flames op het WK dat vrijdag van start gaat in Frankrijk. Maar de volledige top tien op de FIFA-ranking – de VS (1), Duitsland (2), Engeland (3), Frankrijk (4), Canada (5), Australië (6), Japan (7), Nederland (8), Zweden (9) en Brazilië (10) – ontbreken niet op het appel. Met 16 ploegen op 24 die doorstoten naar de knock-outfase is de kans klein dat een van die toplanden in de pouleronde niet overleeft.

Gastland Frankrijk zal haar favorietenrol moeten waarmaken. Voor de dertigers Sarah Bouhaddi, Ellise Bussaglia, Gaëtane Thiney en Eugénie Le Sommer is het de allerlaatste kans om met Les Bleues een tornooi te winnen. Het Amerikaanse sterrenensemble van coach Jill Ellis ligt op de loer om haar titel te verlengen. Hoe kan het ook anders met het overjaarse maar gruwelijk efficiënte aanvalstrio Carli Lloyd-Alex Morgan-Megan Rapinoe dat goed is voor 590 interlands en 145 doelpunten? Frankrijk en Team USA zitten bovendien aan de goede kant van de tabel met enkel Brazilië en Engeland die als gevaarlijke tegenstanders beschouwd kunnen worden.

In de andere tabelhelft zal het dringen worden om de kwartfinales te halen. Japan, winnaar in 2011 en verliezend finalist in 2015, moet hopen dat sterspeler Mana Iwabushi in topvorm is om in haar eentje haar team door het mijnenveld te leiden. Chili, Jamaica, Schotland en Zuid-Afrika zijn er voor het eerst bij op een WK en moeten vooral proberen te genieten.

De Verenigde Staten winnen het WK voor vrouwen @ 4.50

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

 

Must See

More in Voetbal