Verbind je met ons

HomeEuropa League

Neemt Eden Hazard afscheid van Chelsea met een laatste trofee?

Eigenlijk is de Europa League-finale tussen Chelsea en Arsenal niet meer dan een opwarmertje voor de slotscène in de Champions League die komende zaterdag in Madrid wordt ingeblikt. Beide ploegen kregen bijna drie weken de tijd om hun teleurstellende seizoen te analyseren en hun eerste finale in jaren voor te bereiden.

Gelet op de statistieken zouden er een pak doelpunten moeten vallen. Chelsea (32) en Arsenal (29) staan op plaats een en drie op basis van het aantal gescoorde doelpunten. Chelsea (81) en Arsenal (74) staan op een en twee wat betreft doelpogingen binnen het kader. Pierre-Emerick Aubameyang (22) en Olivier Giroud (18) zijn de spelers die het vaakst hun pogingen in het doelkader zagen belanden.

Bij Chelsea zal Eden Hazard afscheid willen nemen met een trofee. Onze landgenoot staat al tien matchen droog in Europa , maar zijn laatste doelpunt scoorde hij anderhalf jaar geleden toevallig in het Baku Olympic Stadium tegen Qarabag. Indien Chelsea wint dan zou het de eerste ploeg zijn die de Europa League pakt zonder een nederlaag te incasseren.

Arsenal kan zich optrekken aan het feit dat het slechts een van zijn acht laatste duels verloor tegen The Blues. Bovendien hield het in de Europa League negen keer de nul in veertien wedstrijden.

Granit Xhaka pakt een kaart @ 2.75
Chelsea wint de wedstrijd na 90 minuten @ 2.35
Beide teams scoren @ 1.66

*Met dank aan Masters of Betting voor de tips

** De aangegeven noteringen zijn indicatief en juridisch niet-bindend

Must See

More in Europa League