Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Kan Spanje een zuinige overwinning halen tegen Kroatië?

De poulefase van het Europese kampioenschap zit er op. Wie nu een wedstrijd verliest, ligt onherroepelijk uit het toernooi. Maandagavond om 18u00 nemen Kroatië en Spanje het tegen elkaar op in hun eerste rechtstreekse duel. Wie stoot er door naar de kwartfinales?

De beste tips en meest interessante noteringen om voetbalweddenschappen en tal van andere sportweddenschappen af te sluiten vind je bij hier bij betFIRST!

Weinig doelpunten

Hoewel Spanje in haar laatste wedstrijd vijf keer kon scoren, lijken ze dit toernooi toch vooral een aanvallend probleem te hebben. Slowakije werd makkelijk opzij gezet, maar spits Álvaro Morata blonk vooral toch weer uit in het missen van kansen. Tegen Polen moest Spanje zich met een 1-1 gelijkspel tevreden stellen. Tegen Zweden kwamen ze zelfs niet verder dan 0-0.

Aan de andere kant is Spanje ook één van de minst gepasseerde ploegen van het toernooi. In drie wedstrijden moesten ze slechts één doelpunt slikken. Met een gemiddeld balbezit percentage van 68.7 geven ze de tegenstander natuurlijk ook weinig kans om tot scoren te komen. De kans dat we zondagavond een doelpuntenfestijn krijgen, lijkt dan ook uiterst klein.

Totaal aantal doelpunten is minder dan 2.5 (notering van 1.80)

 

Spanje wint

Om te winnen moet je natuurlijk maar één doelpunt meer maken dan je tegenstander. Als Spanje vroeg op voorsprong kan komen en het spel nadien controleert, zal het voor Kroatië erg moeilijk zijn worden om door de Spaanse muur heen te breken. In principe zou dit Spanje van Kroatië moeten kunnen winnen, al dan niet met een zuinige score.

Spanje wint de wedstrijd (notering van 1.58)

Must See

More in Euro 2020