Verbind je met ons

HomeBundesliga

Geen hoop meer voor Dortmund

Bij Borussia Dortmund kunnen ze zich wel voor het hoofd slaan. De manier waarop ze zich in de titelrace lieten belazeren door een middelmatig Bayern München zal nog lang blijven nazinderen in het Signal Iduna Park. Dat net aartsrivaal Schalke 04 eind april de val van Dortmund inluidde met een 2-4 overwinning maakt het nog pijnlijker.

De Borussen stonden 21 speeldagen aan kop in de Bundesliga, maar sinds vorige week mogen ze definitief een kruis maken over de titel. Dankzij het voordelige doelsaldo heeft Bayern slechts een punt nodig tegen een compleet uitgeblust Eintracht Frankfurt om zijn titel alweer te verlengen. No way dat Bayern dit nog uit handen geeft. Het won zijn laatste tien thuismatchen en in zeven van die duels kwam de bezoekende ploeg niet tot scoren. Kortom: de bobo’s van de Bundesliga laten de kampioensschaal best voor de match al overvliegen naar München.

Met een zevende opeenvolgende titel zal Bayern zich voegen bij Celtic (8), Juventus (8) en PSG (6) en RB Salzburg (6), een kwartet clubs die dit seizoen hun dominantie in eigen land ook hebben voortgezet.

Must See

More in Bundesliga