Verbind je met ons

HomeEuro 2020

Denen kunnen hun ervaring uitspelen tegen debutant Finland

In de poule B, waar ook België inzit, nemen Finland en Denemarken het tegen elkaar op in hun eerste Europese poulewedstrijd van 2021. Meteen ook een Scandinavisch onderonsje. Voor de Denen wordt het een thuiswedstrijd in het Parken Stadium in Kopenhagen. Aftrap om 18u00.

De meest interessante noteringen voor voetbalweddenschappen en tal van andere sportweddenschappen vind je bij betFIRST!

Ervaren Denen

Het thuisvoordeel kan wel eens een beslissende factor spelen voor Denemarken. De Denen hebben namelijk in 21 thuiswedstrijden tegen de Finnen maar liefst achttien keer gewonnen. Drie keer speelden ze gelijk.

Daarbovenop heeft Denemarken heel wat meer ervaring op het Europese toneel. Het is ondertussen al hun negende deelname aan het EK met als kers op de taart de eindwinst in 1992. Voor Finland is dit allemaal nieuw. Zij doen voor de allereerste keer mee. Denemarken start dus met een serieus voordeel aan dit Scandinavisch duel.

Denemarken wint met een Asian handicap van -1 (notering van 1.79)

Trefzeker

Zowel Finland als Denemarken kwamen slechts in één kwalificatiewedstrijd niet tot scoren. Finland vergat enkel in de eerste wedstrijd tegen Italië een doelpunt te maken. De negen opvolgende matchen lukte dat telkens wel. Ook Denemarken kon in zeven van haar acht kwalificatiewedstrijden minstens één keer scoren. Zullen ze dat vanavond ook doen?

Beide ploegen scoren (notering van 2.65)

Pukki

De bekendste naam bij de Finnen is ongetwijfeld Teemu Pukki. Hij heeft ondertussen al meer dan negentig interlands gespeeld, waarin hij dertig doelpunten maakte. Daarmee is hij ei zo na topscorer aller tijden van de Finse nationale ploeg. Die titel is momenteel weggelegd voor Jari Litmanen. Pukki maakte tien doelpunten in evenveel wedstrijden tijdens de kwalificatiecampagne voor Finland en is daarmee goed voor meer dan 62 procent van alle Finse doelpunten. Als Finland tegen Denemarken een goaltje kan meepikken, is de kans heel groot dat het via Pukki zal zijn.

Teemu Pukki scoort (notering van 5.00)

Must See

More in Euro 2020