Verbind je met ons

HomeEredivisie

Clash der titanen

Frenkie De Jong

PSV kan dit weekend de Eredivisie definitief naar zijn hand zetten. Op voorwaarde dat de vijfpuntenkloof met Champions League-revelatie Ajax intact blijft.

Tadic vs De Jong

Niemand die er aan twijfelt dat er doelpunten zullen vallen in Amsterdam. In de laatste drie confrontaties stond de teller telkens op drie treffers. De kans dat beide teams een goal maken, is ook bijzonder groot. Ajax scoorde in elke thuismatch in de Eredivisie – met een gemiddelde van iets meer dan vier doelpunten per duel doet niemand beter in Nederland – en PSV slaagde er enkel in Barcelona niet in om het doel te vinden op verplaatsing. Dusan Tadic, goed voor acht doelpunten in evenveel duels voor Ajax en Servië, en topschutter Luuk de Jong, die in de laatste twee onderlinge duels raak trof, zijn de twee mannen om in de gaten te houden.

Corners

Verder zijn er nog twee statistieken die in het oog springen: in de eigen Johan Cruyff ArenA kregen de Ajacieden telkens minstens twee corners meer dan de bezoekers. En als de logica gerespecteerd wordt, zal PSV een gele of rode kaart meer pakken dan Ajax.

Beide teams scoren & +2,5 goals @ 1,8

Corner 3W Handicap Ajax -1 @ 1,68

HC totaal aantal kaarten in match PSV -0,5 @ 1,76

Must See

More in Eredivisie