Verbind je met ons

HomeLa Liga

Kan Barça haar goede vorm ook in San Mames bevestigen?

De harten van alle culers – fans van FC Barcelona – hebben de afgelopen week ongetwijfeld hevig gebloed. Lionel Messi, hun (of de) grootste speler aller tijden, kon niet vastgelegd worden en moest verkassen richting Paris Saint-Germain. En dus begon Barcelona vorig weekend wat vroeger dan verwacht aan het ‘post-Messi’-tijdperk. Met succes, want ze legden op speeldag één Real Sociedad over de knie.

Zaterdag wacht een nieuwe, grote test op het veld van Athletic Bilbao. Neemt Barcelona de perfecte start? Je leest alles over deze wedstrijd bij betFIRST. Dat en alle tips voor live wedden op deze wedstrijd lees je hieronder.

Geen Messi? Vooralsnog geen probleem

Het is nog vroeg om conclusies te trekken, maar in de eerste twee wedstrijden zonder Lionel Messi deed Barcelona het gewoon uitstekend. Het prestigeduel tegen Juventus in de Joan Gamper trofee werd vlotjes met 3-0 gewonnen en op de eerste speeldag in La Liga ging het sterke Real Sociedad – dat vorig jaar 5e eindigde – makkelijk voor de bijl: 4-2. Barça speelde meer vanuit het collectief en legde onder leiding van Depay en Braithwaite bijwijlen knap voetbal op de mat.

Die goede start hopen ze in San Mames verder te zetten. Bovendien won Barcelona vorig seizoen alle drie de confrontaties met Bilbao.

FC Barcelona wint (notering van 2.00)

 

De nul houden is o zo lastig

Bij Barcelona weten ze al twee jaar waar het schoentje wringt: in de verdediging. Vorig seizoen hield eerste keeper Marc-André ter Stegen in slechts 35% van de matchen de nul. Ter vergelijking: in hun laatste kampioenenjaar was dat nog 45%. Ook tweede doelman Neto deed niet veel beter. Daarnaast kreeg Barcelona vorig seizoen in vijf van de laatste zes uitwedstrijden een tegendoelpunt.

Ook Real Sociedad deed afgelopen weekend twee keer de netten trillen. Daarenboven scoort Athletic in eigen huis vlot: vorig seizoen werd er in veertien van de negentien wedstrijden een doelpunt gescoord. Waaronder… Tegen Barcelona. Dat Barcelona makkelijk scoort, is algemeen geweten. De troepen van Koeman scoorden vorig seizoen slechts twee keer niet in een uitwedstrijd, onder andere bij het stugge Atlético Madrid.

Beide teams scoren (notering van 1.80)

Must See

More in La Liga