Verbind je met ons

HomeLa Liga

Wie wint de Spaanse Supercup 2024?

In Saoedi-Arabië nemen deze week vier Spaanse clubs het tegen elkaar op in de strijd om de Supercopa de España. In totaal mogen slechts vier ploegen deelnemen aan deze jaarlijkse voetbalcompetitie.

Voor de 40e editie van deze Spaanse Supercup zijn dat FC Barcelona, Real Madrid, CA Osasuna en Atlético Madrid. De finale wordt op zondag 14 januari gespeeld in het Al-Awwal Park.

De beste odds in België om sportweddenschappen af te sluiten vind je bij betFIRST!


De opzet van de Supercopa de España

De Supercopa de España werd opgericht in 1982. Toen speelden slechts twee teams een allesbeslissende wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Sinds het seizoen 2019-20 worden er echter vier teams uitgenodigd.

Dat zijn de landskampioen van La Liga, de winnaar van de Copa del Rey en de respectievelijke runner-ups van beide competities. Mochten er overlappingen zijn tussen deze kandidaten, dan wordt de nummer drie van de Primera División ook uitgenodigd.

Deelnemers van de Spaanse Supercup 2023

FC Barcelona kwalificeert zich als winnaar van La Liga 2022-2023. Real Madrid won de Spaanse beker en werd tevens tweede in de competitie. Daardoor heeft Atlético Madrid ook een ticket voor deze Supercup te pakken als het nummer drie in La Liga. Tot slot verloor Osasuna de finale van de Copa del Rey van Real Madrid. Ook zij zullen dus van de partij zijn in deze minicompetitie.

Die gaat op 10 januari van start met de eerste halve finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid. Een dag later strijden Barcelona en Osasuna tegen elkaar. De finale volgt uiteindelijk op zondag 14 januari.

King Saud University Stadium in Saoedi-Arabië

Voor de vierde keer in vijf jaar wordt de Spaanse Supercup in Saoedi-Arabië gespeeld. De laatste twee keer was dat telkens in het King Fahd International Stadium in Riyadh, maar deze keer wordt uitgeweken naar het King Saud University Stadium, beter bekend als het Al-Awwal Park. Dat lijkt alvast niet toevallig, want hoewel dit stadion vooral door voetbalclub Al-Hilal gebruikt wordt, is het sinds kort ook de thuishaven van Al-Nassr, de ploeg van voormalig Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo.

In het recent gebouwde stadion kunnen zo’n 25.000 toeschouwers de finale volgen. In 2018 en 2019 organiseerde men hier ook al de finale van de Supercoppa, de Italiaanse Supercup.

Wedden op de Spaanse Supercup


Opnieuw een finale tussen FC Barcelona en Real Madrid?

Real Madrid – Atlético Madrid

De eerste halve finale is meteen Madrileens derby. Real Madrid en Atlético Madrid  staan deze maand maar liefst drie keer tegenover elkaar. Na deze confrontatie volgen er ook nog duels in de 1/16e finale van de Copa del Rey en een competitiewedstrijd in La Liga. Het lijkt daarmee een moeilijke maand te gaan worden voor Atlético, want op dit moment zijn hun rivalen erg sterk bezig.

De Galácticos hebben maar liefst 5 overwinningen op rij in alle competities behaald. Ze zijn bovendien al 19 wedstrijden ongeslagen, waarvan ze amper 3 keer gelijk speelden. In totaal wonnen ze dit seizoen al 22 van de 26 wedstrijden. Slechts één keer verloren ze… tegen Atlético.

Is het een voorteken dat de ploeg van Axel Witsel het zwarte beest van Real zal worden? Wij denken alvast van niet. Toen Atlético in september 2023 won van Real zaten ze in een uitstekende vorm, met maar liefst 6 overwinningen op een rij. Dat niveau konden ze nadien niet meer halen. Van hun 5 laatste wedstrijden verloren ze er 2 en speelden ze er 1 gelijk. Ze staan daarmee op een tegenvallende 5e plaats, op al 10 punten van leider Real.

Real Madrid wint


FC Barcelona – Osasuna

FC Barcelona is niet aan haar beste seizoen bezig. In La Liga staan ze momenteel op een derde plaats op al zeven punten van Real Madrid en Girona FC. Toch lijken ze de laatste tijd hun goede vorm weer terug te vinden. Zo zijn ze nu al vier wedstrijden ongeslagen, waarvan ze de laatste drie zelfs wonnen.

De Catalanen zijn overigens ook de titelverdediger van deze Spaanse Super Cup. Ze zullen dan ook maar wat graag de beker opnieuw mee naar huis nemen, want het zou dit seizoen misschien zelfs wel eens een van de weinige prijzen kunnen zijn.

Tegen Osasuna moet een overwinning in deze halve finale ook echt wel mogelijk zijn. Zij hebben het momenteel heel erg moeilijk om te presteren op het niveau van vorig seizoen. In de Spaanse competitie konden ze amper 6 keer winnen. 4 keer speelden ze gelijk en maar liefst 9 wedstrijden verloor Osasuna. Met een recente 8 op 5 doen ze het alvast wel een tikkeltje beter, maar net nu is ook FC Barcelona aan een goede beurt bezig.

Wij vermoeden daarom dat Xavi zijn manschappen naar een tweede opeenvolgende finale kan loodsen.

FC Barcelona wint


De Spaanse Supercup live via betFIRST TV

Met betFIRST TV kan je tal van sportevenementen live volgen. Om gebruik te maken van deze gratis dienst volstaat het om een account aan te maken via www.betfirst.be. Alle leden met een account waarop een saldo van minimaal 5 euro staat of leden die online wedden op sport in de laatste 48 uur kunnen genieten van betFIRST TV.

Als je het betFIRST TV-icoon naast een wedstrijd ziet verschijnen, kan je deze live op je smartphone, tablet of laptop bekijken. De mobiele app is beschikbaar voor iOS en Android en te downloaden via de Apple App Store of Play Store. Terwijl je de gratis match bekijkt, kan je meteen ook de laatste nieuwe live weddenschappen in de gaten houden. Handig toch?

betFIRST TV

Must See

More in La Liga